ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підсанкційний канал Мураєва працює на YouTube під зміненою назвою

YouTube-проєкт Вышка, пов'язаний з підсанкційним телеканалом Наш. Фото – ЦПД

В Україні продовжує працювати YouTube-канал заблокованого телеканалу “Наш” під зміненою назвою “Вышка”. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки та оборони.

Центр зазначає, що телеканал “Наш”, який пов’язують з підозрюваним у держзраді Євгеном Мураєвим, змінив назву свого YouTube-каналу в січні цього року і продовжив працювати, залишивши за собою аудиторію.

Засновником каналу нібито є ведуча Лана Шевчук, яка раніше працювала на підсанкційних каналах NewsOne та “Наш”.

ЦПД зазначає, що Шевчук на каналі “Вышка” часто бере інтерв’ю в гостей, які регулярно відвідували канали NewsOne та “Наш”. З-поміж “експертів” – Дмитро Співак, Руслан Бортник, Вадим Карасьов, Костянтин Бондаренко та інші. 

“Програми на каналі містять наративи, співзвучні з тими, що продукуються РФ. Зокрема, просуваються такі меседжі: “українська влада наживається на війні”; “в Україні встановлюється диктатура”; “влада бреше суспільству” тощо”, – йдеться в повідомленні.

YouTube-канал "Вышка", скриншот ІМІ

Центр закликає довіряти тільки верифікованим джерелам інформації і додає, що працює з компетентними органами щодо блокування зазначених вище ресурсів.

Як повідомляв ІМІ, РНБО лютому 2022 року запровадила санкції проти телеканалу Мураєва “Наш”, а президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій до телеканалу.

У червні 2023 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензію каналу “Наш”.

У 2023 році СБУ оголосила Мураєву підозру в державній зраді. Восени 2022 року СБУ провела серію обшуків у керівника забороненої проросійської партії “Наші” Євгена Мураєва та його соратників. Сам Мураєв переховується за кордоном.

19 березня 2022 року Рада нацбезпеки та оборони на час воєнного стану заборонила діяльність низки політичних партій, зокрема партії “Наші”. 14 червня 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив діяльність політичної партії “Наші”, лідером якої є проросійський політик Євген Мураєв. Партія “Наші” була створена 2018 року, у 2019 році вона ввійшла до складу Опозиційного блоку.

Liked the article?
Help us be even more cool!