ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в державній зраді Мураєву

Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді колишньому народному депутату, керівнику забороненої партії “Наші” Євгену Мураєву, який причетний до підривної діяльності проти України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал “Наш” для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України.

“Таким чином він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах РФ. Насамперед це стосувалося подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені”, – зазначає СБУ.

У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року Рада нацбезпеки та оборони запровадила санкції проти телеканалу Мураєва.

СБУ зазначає, що після тривалих незалежних експертиз, які вона ініціювала, зараз “остаточно підтверджено факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України”.

Мураєву повідомили  про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинів. Екснардепу загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, 6 червня 2023 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензію каналу “Наш”.

30 листопада 2022 року СБУ провела серію обшуків у керівника забороненої проросійської партії “Наші” Євгена Мураєва, який підозрюється в державній зраді. Сам Мураєв переховується за кордоном.

11 лютого 2022 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію Ради національної безпеки і оборони України від 11 лютого щодо застосування санкцій до телеканалу “Наш” та інших компаній.

19 березня 2022 року Рада нацбезпеки та оборони на час воєнного стану заборонила діяльність низки політичних партій, зокрема партії “Наші”. 14 червня 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив діяльність політичної партії “Наші”, лідером якої є проросійський політик Євген Мураєв. Партія “Наші” була створена 2018 року, у 2019 році вона ввійшла до складу Опозиційного блоку.

Liked the article?
Help us be even more cool!