ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пакистан заборонив використання соцмережі Х

Міністерство внутрішніх справ Пакистану повідомило, що ще в лютому заблокувало в країні доступ до соціальної мережі Х із “міркувань національної безпеки”. Про це міністерство повідомило лише 17 квітня, повідомляє Reuters

Про проблеми з використанням соцмережі користувачі в Пакистані повідомляли ще із середини лютого 2024 року, але уряд досі не робив жодних заяв із цього приводу.

“Дуже доречно згадати тут, що нездатність Twitter / X дотримуватися законних директив уряду Пакистану та усунути занепокоєння щодо зловживання його платформою призвело до потреби накладення заборони”, – йдеться в заяві міністерства до суду.

У заяві міністерства йдеться, рішення накласти заборону на X у Пакистані було ухвалено “в інтересах підтримки національної безпеки, підтримання громадського порядку та збереження цілісності нашої нації”.

Також міністерство зазначає, що X не хотів розв'язувати проблему. Водночас соцмережа X заявила в дописі, що продовжує працювати з урядом Пакистану для вирішення питання.

Як пише видання, багато урядовців у Пакистані, зокрема прем’єр-міністр Шехбаз Шаріф, продовжують використовувати X, найімовірніше, через програмне забезпечення VPN, яке обходить блокування.

Рішення про тимчасове блокування X було ухвалено після розгляду конфіденційних звітів розвідувальних служб і органів безпеки Пакистану, зазначає міністерство. У звітах ідеться, що “ворожі елементи, що діють у Twitter / X, мають підлі наміри створити середовище хаосу та нестабільності з кінцевою метою дестабілізації країни та занурення її в певну форму анархії”.

Доступ до X залишався обмеженим після національних виборів 8 лютого, які, за словами партії ув’язненого колишнього прем’єр-міністра Імрана Хана, були сфальсифіковані.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2024 року в Пакистані суд засудив до смертної кари 22-річного студента за звинуваченням у богохульстві через повідомлення у Whatsapp. Таке рішення ухвалив суд пакистанської провінції Пенджаб.

У лютому 2024 року в пакистанському місті Лагор на жінку в сорочці з арабською каліграфією напав натовп, що сприйняв літери за вірші Корану й звинуватив її в богохульстві – злочині, який у країні карається стратою.

У травні 2023 року влада Пакистану блокувала інтернет через заворушення, які спалахнули в країні після арешту колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана.

Liked the article?
Help us be even more cool!