ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Пакистані натовп напав на жінку через напис на сорочці

26.02.2024, 16:36
Сорочка з арабською каліграфією, через яку натовп напав у Пакистані на жінку. Фото – ВВС

У пакистанському місті Лагор на жінку в сорочці з арабською каліграфією напав натовп, що сприйняв літери за вірші Корану й звинуватив її в богохульстві – злочині, який у країні карається стратою, повідомляє ВВС.

На сорочці було надруковане арабське слово “галва”, що означає “гарний”.

Поліція отримала 25 лютого повідомлення про натовп із близько 300 людей, що зібрався навколо жінки в ресторані. Люди кричали на неї й вимагали зняти сорочку. Дехто заявляв, що богохульникам треба відрубати голови. Правоохоронці захистили потерпілу й відвели її до безпечного місця, накинувши на неї чорний халат і покривало. 

“Ніхто не знав, що насправді було написано на сорочці. Найскладнішим завданням було вивести цю жінку з місця подій у безпеку”, – розповіла помічниця суперінтенданта С’єда Шегрбано.

Жінка, на яку напав натовп, звинувативши в богохульстві. Фото – BARISTER SIDRA QAYYUM / X / hindustantimes.com

Вона додає, що їй довелося “домовлятися” з натовпом, запевнивши людей – поліція забере жінку із собою, врахує її дії й притягне до відповідальності за будь-яке порушення згідно із законодавством.

“Якби я не закричала до них і не переконала натовп, що ми вживемо певних заходів, ситуація обернулася б ще гірше”, – зазначає поліцейська.

Жінку відвели до поліцейського відділку, де кілька релігієзнавців підтвердили, що текст на її сорочці є арабською каліграфією, а не віршами з Корану. Фахівців попросили озвучити свій висновок на відео.

Після цього потерпіла публічно перепросила.

“У мене не було жодних подібних намірів, сталася помилка. Я однаково перепрошую за все, що трапилось, і в майбутньому стежитиму, щоб подібне не повторилося”, – сказала вона й додала, що є відданою мусульманкою й ніколи б не вчинила богохульства. 

За даними пакистанської влади, жінка вже виїхала з Лагора.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!