ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ні ГПУ, ні виконавча служба не ведуть обліку справ щодо порушення права на доступ

10.11.2017, 13:00
Фото - "Доступ до правди"

Генеральна прокуратура України та Департамент державної виконавчої служби відділ примусового виконання рішень не ведуть окремого обліку щодо статистики розслідування справ та виконання судових рішень щодо порушення права на доступ до публічної інформації. Про це державні органи повідомили у відповідях на запити, повідомляє “Доступ до правди”.

У Генпрокуратурі зазначили, що у їхній звітності не виокремлюються відомості за окремими ознаками злочину. “Відомості про зареєстровані кримінальні правопорушення (провадження) та результати їх розслідування узагальнюються у звітності за формою №1 “Єдиний звіт про кримінальні правопорушення”, - йдеться у відповіді.

Виконавча служба також повідомила, що узагальнює основні показники своєї роботи, “що дає об’єктивну оцінку стану примусового виконання рішень судів та інших органів за відповідний звітний період”.

Виконавча служба також вказала, що окремий облік виконавчих документів, за якими боржник зобов’язаний надати інформацію у відповідності до вимог ЗУ “Про доступ до публічної інформації”, формою звітності служби не передбачено.

Запит на інформацію було подано в рамках діяльності громадської коаліції за зниження фінансових бар’єрів у доступі до публічної інформації.

Як повідомляв ІМІ, Інститут масової інформації, Центр UA, Інститут розвитку регіональної преси, Центр демократії та верховенства права, Платформа прав людини, Харківська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини та Представництво Американської правозахисної організації Freedom House в Україні підписали Меморандум за зменшення фінансових бар’єрів у справах про доступ до публічної інформації.

Меморандум відкритий до підписання для інших громадських організацій - знаходиться тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!