ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті селяни не пустили журналістів у ліс для зйомки телепрограми

13.06.2018, 12:55
Фото - stopcor.org

У смт Усть Чорна (Закарпатська область) місцеві жителі не дозволили знімальній групі одного з центральних телеканалів пройти на територію лісу, чим завадили виконанню редакційного завдання для зйомки телепрограми.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"), повідомляється на сайті ГУНП в Закарпатській області.

Інцидент стався 12 червня. Письмову заяву 25-річної львів’янки про подію поліцейські Дубівського відділення отримали о 15 годині.

“Жінка пояснила, що є журналістом і готувала інформацію, щоб виконати завдання редакції одного з центральних телеканалів. Для цього вона з оператором намагалася пройти на територію лісового масиву. Проте близько 20 місцевих мешканців не дозволили їм пройти до вказаного місця”, – повідомляє поліція.

Наразі працівники поліції опитують учасників конфлікту та з’ясовують усі його обставини. Слідство у справі триває, повідомляє поліція.

Як вдалося з’ясувати ІМІ, перешкоджали знімальній групі “Стоп корупції”.

Як повідомляється на сайті “СтопКору”, представників “Стоп корупції” запросили до експедиції екоінспекторів проекту “Лісова варта”, які мали перевірити  чи дерева на ділянці поблизу селища Усть-Чорна підлягають суцільно-санітарній вирубці.

Конфлікт виник в ході планової перевірки екоінспекторами ДП “Мокрянське лісо-мисливське господарство”.

“Не лізьте в хащ, де люди мають роботу. Йдіть, дивіться - п’ятеро-шестеро дітей, люди не мають іншої роботи. Не лізьте в хащ!”, - такими словами зустріли екоінспекторів мешканці Усть-Чорної, які назвалися представниками ГО “Асоціація лісозаготівельників та деревообробників Усть-Чорнянського куща”.

Представники “СтопКору” викликали на місце події наряд поліції та написали заяву про перешкоджання діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!