ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МОЗ перевіряє, як Крисін опинився у дитячому відділенні Інституту серця

28.02.2018, 10:37
Фото - "Українська правда"

Міністерство охорони здоров'я повідомляє, що перевіряє інформацію щодо обставин перебування в дитячому відділенні Інституту серця співучасника вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна, який ухиляється від участі у судових засіданнях. Про це йдеться на сайті міністерства.

“Останніми днями у ЗМІ поширюється інформація, що одна одіозна особа нібито через проблеми зі здоров’ям була госпіталізована у дитяче відділення підпорядкованого МОЗ України закладу охорони здоров'я.

З метою з’ясування обставин ситуації, МОЗ України звернулося до директора ДУ “Інститут серця МОЗ України” Бориса Тодурова з проханням надати пояснення, чи відповідає дійсності інформація, що в дитячому відділенні Інституту серця перебуває дорослий пацієнт, неодноразово засуджений і обвинувачений в багатьох насильницьких злочинах, включно з убивством”, - йдеться у повідомленні.

Якщо інформація підтвердиться, зазначає МОЗ, лікарі Інституту серця повинні встановити, чи стан пацієнта дійсно потребував госпіталізації, чи, навпаки, стан його здоров’я дозволяє брати участь у судових засіданнях.

“Адже, за інформацією, поширеною в ЗМІ, ця особа шляхом перебування в закладі охорони здоров’я уникає участі в судових засіданнях в рамках численних судових процесів, де він є обвинуваченим.  

МОЗ України переконане, що кожна людина, яка дійсно потребує медичної допомоги, повинна отримувати її у повному обсязі, незалежно від будь-яких факторів. Однак вважаємо неприпустимим використовувати перебування в закладах охорони здоров’я, особливо у дитячих відділеннях, як спосіб уникнути правосуддя”, - зазначає міністерство.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого журналіст Громадського ТБ Богдан Кутєпов повідомив, що  активісти знайшли співучасника убивства журналіста В’ячеслава Веремія у лютому 2014 року Юрія Крисіна у дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця. Крисіна облили зеленкою.

1 березня об 11:00 відбудеться судове засідання в Апеляційному суді Києва у справі щодо обвинувачення Юрія Крисіна за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (напад на журналіста В’ячеслава Веремія, який загинув у лютому 2014 року).

За словами Крисіна, 23 лютого на засідання суду у справі про заправки він не прийшов, бо був у лікарні, а жодного засідання у справі про вбивство Веремія він не пропустив.

Як повідомляв ІМІ, журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

У вбивстві В’ячеслава Веремія міліція підозрює 45-річного Джалала Джамаловича Алієва на прізвисько Діма Дагестанець, який вистрілив журналісту в спину. Одним із нападників, який бив битою Славу, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін, згодом його затримала міліція.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна.

25 грудня 2017 року на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція, учасники якої вимагали ув’язнити Юрія Крисіна, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану.

26 грудня 2017 року низка українських громадських та медійних організацій заявили, що наполягають на повному та об’єктивному дослідженні судом та правоохоронними органами справи Юрія Крисіна.

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду міста Києва, яким причетного до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна засуджено до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

З 17 по 29 січня 2018 року до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку причетному до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

9 лютого 2018 року народний депутат Мустафа Найєм заявив, що Юрій Крисін, який причетний до вбивства в лютому 2014 року журналіста В’ячеслава Веремія, пов’язаний із колишнім генеральним прокурором України Віталієм Яремою і головою Миколаївської облдержадміністрації (ОДА) Олексієм Савченком. Нардеп стверджує, що через кілька днів після призначення Яреми генпрокурором Крисіну замінили підозру – з вбивства на хуліганство.

Liked the article?
Help us be even more cool!