ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінінформполітики засудило арешт кримського журналіста Мемедемінова

26.03.2018, 11:22
Фото - Антон Наумлюк, Радіо Свобода

Міністерство інформаційної політики України “жорстко засуджує” затримання кримськотатарського активіста і журналіста Нарімана Мемедемінова в анексованому Росією Криму. Про це йдеться в заяві міністерства від 25 березня, повідомляє Радіо Свобода.

“Злочинна окупаційна “влада” півострова продовжує застосовувати репресії проти інакомислячих, фабрикуючи кримінальні справи і проводячи незаконні рішення через підконтрольні Кремлю “суди”. Їхня мета очевидна – залякати усіх людей, незгодних з анексією Криму і здатних на громадянські вчинки. Крим перетворено на півострів без свободи, де права людини ігноруються, а громадянська позиція карається”, – йдеться у заяві.

У міністерстві зазначили, що громадянська журналістика, якою займався Мемедемінов, “є однією з форм ненасильницької боротьби кримськотатарського народу проти російської окупації”.

“Міністерство звертає увагу світової спільноти, зокрема відповідних інститутів ООН, ОБСЄ, Ради Європи, на систематичне порушення прав людини в Криму і закликає вжити відповідних заходів для недопущення таких дій з боку держави-агресора”, – йдеться в повідомленні.

Раніше також МЗС України вимагало звільнити Нарімана Мемедемінова.

Як повідомляв ІМІ, 23 березня підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя заарештував кримськотатарського активіста та громадського журналіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.

22 березня співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання у Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. Перед затриманням до його будинку в селі Холмовка Бахчисарайського району увірвалися силовики та провели обшук, вилучили телефони і техніку у журналіста та його дружини.

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

23 березня низка громадських правозахисних організацій, а також українських журналістів заявили, що вимагають від Росії та окупаційної влади Криму негайного звільнення Нарімана Мемедемінова.

23 березня ІМІ закликав міжнародні організації захистити арештованого кримського громадського журналіста Нарімана Мемедінова.

Liked the article?
Help us be even more cool!