ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Коростишівська газета” стала першим роздержавленим виданням на Житомирщині

20.06.2017, 14:00

Комунальне видання “Коростишівська газета” стала першою роздержавленою газетою в Житомирській області. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу НСЖУ.

Редакція газети мала чотири співзасновники: трудовий колектив, Первинну організацію спілки журналістів, Коростишівську райдержадміністрацію та Коростишівську районну раду.

Як розповів директор ТОВ “Редакція “Коростишівської газети” Станіслав Карлінський, за весь процес реорганізації видання жодних утисків чи перешкод з боку влади не було.

“Навпаки, порозумілися швидко, наше питання оперативно виносилося на сесії, редакцію усіляко підтримували й навіть надали правовий супровід – мали можливість консультуватися з юристом райради. Також дуже допомогла Дорожня карта реформування – “15 кроків до свободи!”. Власне, діяли відповідно до Закону та календарного плану реформування”, - розповів головний редактор.

Процес реорганізації тривав трохи більше року. 15 грудня 2016 року редакція звернулася до держреєстратора з пакетом документів, а 13 травня колектив отримав свідоцтво Про державну реєстрацію друкованого ЗМІ. Після реорганізації приміщення редакції залишилося за виданням – уклали договір оренди на три роки за 1 грн на рік.

Також, зазначив Карлінський, роздержавлення пройшло й без “людських втрат” – робочі місця збереглися за всіма сімома членами колективу. Редакції вдалося переукласти угоди про надання інформаційних послуг і з РДА, і з районною радою, і з міськвиконкомом: “Згідно з актом про виконані роботи з нами розраховуються вчасно”.

За його словами, надходження до редакції тільки зросли.

“Річ у тім, що ми ніколи не жили з дотацій – подарунків ніхто не робив, влада платила тільки за конкретну роботу. І розраховувалися раніше не завжди в повній сумі. До прикладу, міська рада: за рік ми видавали їхніх матеріалів на п’ятдесят тисяч, а отримали – близько тридцяти п’яти. Зараз же тільки стовідсоткова оплата, тож навіть міцніше стоїмо на ногах”, – зазначив головний редактор.

Нині “Коростишівська газета” планує налагоджувати співпрацю з сільськими радами.  

Загалом же на Житомирщині, за словами голови Житомирської обласної організації НСЖУ Віктора Бойка, процес роздержавлення комунальних ЗМІ проходить без проблем і загострень.

Видання “Коростишівська газета” виходить щоп’ятниці. Одноразовий наклад складає 3,5 тис примірників. Колектив – 7 осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!