ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Концерн РРТ вимкнув телеканал "Ера". Канал судитиметься

12.06.2017, 14:18

12 червня о 6-й годині ранку Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (Концерн РРТ), як і попереджав, припинив розповсюдження ефірного сигналу телеканалу “Ера” (ТОВ “ТРК “Ера”) через заборгованість майже 9 млн грн. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-центр Концерну РРТ.

“Ранкового блоку мовлення “Ери” не було в ефірі. Зараз ми чекаємо на реакцію компанії”, - повідомили в прес-центрі КРРТ.

У свою чергу, генеральний директор медіахолдингу “Ера-медіа” Ігор Лоташевський заявив, що телерадіокомпанія “Ера” не згодна із заявленою Концерном РРТ сумою заборгованості за послуги з розповсюдження ефірного сигналу та буде позиватися до суду через вимкнення її з ефіру.

За його словами, факт вимкнення “Ери” з ефіру Концерном РРТ буде долучено до позовної заяви ТРК “Ера” проти Концерну РРТ і Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) та збільшено суму позову. “У нас є позов до суду з приводу того, що нам не забезпечували півтора місяці трансляцію в регіонах. Сума позову (27 млн 437 тис. 630 грн. – ред.) вирахувана із суми рекламних контрактів, які в нас зірвалися. Ми будемо долучати факт сьогоднішнього вимкнення до нашої позовної заяви і збільшувати суму позову”, - повідомив Лоташевський.

Він додав, що ТРК “Ера” не буде в терміновому порядку виплачувати кошти Концерну РРТ, оскільки не згодна із заявленою Концерном сумою боргу. “Концерн РРТ взяв і вимкнув нас – це хіба по-партнерськи? Спершу потрібно зробити акт звірки. До нас акти звірки ніякі не надходили. За нашими підрахунками, наша заборгованість не перевищує 25% річної ціни контракту. Точну суму зараз назвати не можу, але 9 млн там точно немає”, - сказав Лоташевський.

ТРК “Ера” за ліцензією мовить 5 годин 18 хвилин на добу на частотах мережі УТ-1, яку ділить із суспільним телеканалом “UA: Перший”. “Ера” має відрізки часу зранку з 6:00 до 9:00 та увечері з 23:00 до 1:18.

Нагадаємо, 9 червня, Концерн РРТ публічно попередив про вимкнення ТРК “Ера” в разі несплати заборгованості у розмірі 8 млн 928 тис. 641,57 грн за отримані у 2016-2017 роках послуги. “Неодноразові письмові та усні звернення до керівництва ТОВ “Телерадіокомпанія “Ера” не призвели до вирішення питання щодо відшкодування боргів”, - повідомили в Концерні.

В телеканалу “Ера” є борги перед Концерном РРТ, Харківським ОРТПЦ та Одеським ОРТПЦ за послуги з розповсюдження ефірного сигналу, про що свідчать судові рішення в єдиному реєстрі судових рішень. Зокрема, Концерн РРТ стягує з ТРК “Ера” через суд 10,1 млн грн (з урахуванням пені, річних відсотків та інфляційних витрат) заборгованості за 2014 рік (суди всіх інстанцій прийняли рішення на користь Концерну) і 6,2 млн грн заборгованості за 2016 рік (з урахуванням пені, річних відсотків та інфляційних витрат і з урахуванням частково сплаченої суми боргу). Остання справа розглядається в апеляції.

Сам телеканал “Ера” оскаржує тарифи Концерну РРТ в адміністративному суді. Апеляційний суд зобов’язав НКРЗІ та Держспецзв’язку привести тарифну політику Концерну РРТ у відповідність із законодавством. Справа розглядається в касації.

30 квітня завершився строк дії ліцензії ТРК “Ера” на ефірне аналогове мовлення в мережі УТ-1. Компанія подала заяву на продовження ліцензії. Водночас законом про суспільне мовлення передбачено, що суспільний мовник, з яким зараз “Ера” ділить ефір, повинен мати цілодобове мовлення на своїх частотах. Унаслідок цього виникла юридична колізія. Її вирішення залежить від подальших дій Нацради.

Нацрада поки що не розглядала заяви ТРК “Ера” про продовження ліцензії. Доки регулятор не ухвалив ніякого рішення (продовжити або відмовити в продовженні), діє стара ліцензія «Ери», навіть якщо вона прострочена.

Liked the article?
Help us be even more cool!