ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова розгляне 18 квітня питання про діяльність НСТУ

12.04.2018, 15:30
Фото - bukovyna.tv

18 квітня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розгляне на засіданні питання “Інформація про діяльність ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України”: виклики та шляхи їх вирішення”, повідомляється на сайті Комітету.

Як нагадує “Детектор медіа”, на останньому засіданні, 4 квітня, члени Комітету відхилили проект закону №6681 про внесення змін до статті 18 Закону України “Про Суспільне телебачення та радіомовлення України” (щодо висвітлення діяльності органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб в засобах масової інформації України). На думку голови Комітету Вікторії Сюмар, запропонована норма може знівелювати ідею незалежності Суспільного мовника.

Під час розгляду цього питання народні депутати домовилися розглянути питання про діяльність ПАТ “НСТУ” на найближчому засіданні.

На думку медіа-юристів, НСТУ не зобов’язана висвітлювати діяльність органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб.

Раніше народні депутати, особливо мажоритарники, скаржилися на те, що не отримували свої звичні 20 хвилин ефіру на регіональних філіях ПАТ “НСТУ”, колишніх ОДТРК. Експерти пояснили, що, відповідно до закону про НСТУ, мовник не зобов’язаний висвітлювати діяльність органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб. Зобов’язання Суспільного телебачення і радіомовлення України щодо поширення повідомлень органів влади визначаються виключно Законом України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України” і обмежується екстреними повідомленнями і новорічним привітанням.

З червня 2017 року телеканал “UA:Перший” відмовився транслювати засідання уряду. Голова правління НСТУ Зураб Аласанія сказав, що відтепер з засідань Кабміну журналісти робитимуть гарячі новини і показуватимуть найважливіші моменти, а не все засідання від початку до кінця.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова підготував законопроект № 7395 про порядок висвітлення діяльності органів влади у відповідь на проект Максима Бурбака та Миколи Федорука щодо висвітлення діяльності органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб в ЗМІ України (зміни до закону про Суспільне).

Liked the article?
Help us be even more cool!