ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Князєв очікує найближчими днями результатів службової перевірки щодо дискримінації журналісток в суді

27.02.2018, 13:31

Найближчими днями будуть відомі результати службової перевірки щодо можливих порушень з боку поліції під час огляду представниць ЗМІ в суді у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича перед наданням свідчень нинішнім главою держави Петром Порошенком як свідка. Про це сказав голова Нацполіції Сергій Князєв журналістам 27 лютого у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Захід, у якому бере участь Президент, передбачає підвищені заходи безпеки, які диктує Управління державної охорони. Щоб було толерантно й ефективно, не порушуючи нічиїх прав, ми запросили офіцера поліції - жінку, яка спілкувалася з учасницями цього заходу, жінками. ... І журналісти нас підтримали, написавши, що не було порушення гендерних прав”, - сказав Князєв.

Водночас він повідомив: “Службове розслідування, я думаю, найближчим часом, день-два-три - керівник поліції Києва завершить і відзвітує мені щодо можливих або явних порушень, які були того дня”.

Як повідомляв ІМІ, 21 лютого правоохоронці проводили додатковий огляд жінок при вході до Оболонського районного суду Києва, де мав відбутися допит Президента України Петра Порошенка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Все проводилося з метою уникнути прецедентів з акціями руху FEMEN, які раніше мали місце.

Речник Нацполіції Ярослав Тракал назвав посилений огляд жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва “вимушеними заходами”.

22 лютого ГО “Інститут масової інформації” засудив приниження та дискримінацію журналісток, що відбулися в Оболонському районному суді міста Києва 21 лютого та вимагає публічного вибачення від правоохоронців.

22 лютого прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив, що Президент України Петро Порошенко вважає дії силовиків в Оболонському суді Києва неприпустимими і чекає на результати службового розслідування.

23 лютого Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська закликала Головне управління Національної поліції провести службове розслідування за фактом вчинення співробітниками поліції дискримінаційних дій щодо жінок в Оболонському райсуді Києва 21 лютого.

Liked the article?
Help us be even more cool!