ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ засуджує приниження журналісток в Оболонському райсуді Києва і вимагає вибачень від правоохоронців

22.02.2018, 13:28

ГО “Інститут масової інформації” засуджує приниження та дискримінацію журналісток, що відбулися в Оболонському районному суді міста Києва 21 лютого, де мав відбутися допит Президента України Петра Порошенка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

На думку експертів ІМІ, вжиті правоохоронцями заходи безпеки були надмірними і стосувалися винятково жінок-журналісток, які прийшли на судове засідання за редакційним завданням. Зокрема, правоохоронці зобов’язували всіх журналісток кілька разів знімати верхній одяг і показувати, що вони одягнені. На 5-му поверсі, де знаходиться зал засідань №15 і розглядалася згадана справа, обраних журналісток просили пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату, оголитися і продемонструвати відсутність написів на тілі.

ІМІ наголошує, що дані заходи безпеки є порушенням прав людини, дискримінацією жінок-журналісток за гендерним принципом, та вимагає публічного вибачення від правоохоронців.

Як повідомляв ІМІ, 21 лютого правоохоронці проводили додатковий огляд жінок при вході до Оболонського районного суду Києва, де мав відбутися допит Президента України Петра Порошенка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Речник Нацполіції Ярослав Тракал назвав посилений огляд жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва “вимушеними заходами”.

Liked the article?
Help us be even more cool!