ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Клірику УПЦ МП з Черкащини, який у соцмережах підтримував війну Росії, повідомили про підозру

Протоієрей Черкаської єпархії УПЦ МП, якому СБУ повідомила про підозру. Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру митрофорному протоієрею Черкаської єпархії УПЦ МП, який виправдовував збройну агресію РФ. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, він на власній фейсбук-сторінці героїзував російських окупантів та заперечував їхні воєнні злочини проти України. Також там він поширював прокремлівські наративи, якими намагався дискредитувати українських захисників.

“Зокрема, звинувачував українських захисників у підготовці до воєнних провокацій в Одесі та називав бійців спецпідрозділу “Азов” – “нацистами”. Свої дописи фігурант доповнював репостами з ворожими гаслами, фотографіями та відеосюжетами з прокремлівських інтернет-ресурсів”, – зазначає СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання клірика виявили заборонену символіку та мобільний телефон, з якого він поширював антиукраїнську агітацію. Спецслужба зазначає, що ініційовані нею експертизи “підтвердили факти злочинних дій фігуранта”.

Клірику повідомлено про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Розв'язується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Йому загрожує до восьми років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2024 року СБУ повідомила четверту підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП в порушенні рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно. У 2023 році йому повідомили вже три підозри за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та заперечення збройної агресії рф. Матеріали цих справ скеровано до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!