ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Казахська журналістка програла суд міграційній службі, яка відмовила їй у статусі політбіженця

06.04.2018, 13:54
Фото - Фейсбук Світлани Заліщук

В Окружному адміністративному суді міста Києва казахська журналістка Жанара Ахмет програла справу проти Державної міграційної служби (ДМС) Київської області, яка відмовила їй у статусі політичного біженця. Журналістка подаватиме апеляцію. Про це Ахмет розповіла “Детектору медіа”.

З міграційною службою журналістка судиться із січня 2018 року.

За її словами, у позовній заяві були вимоги скасувати незаконне, на її думку, рішення ДМС про відмову у визнанні її біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, та зобов’язати міграційну службу повторно розглянути заяву.

“Ми надали суду більш ніж достатньо доказів мого політичного переслідування у країні походження. Судове засідання тривало понад дві години, 10 хвилин – нарадча кімната, і – відмова... У рішенні суд не послався на жоден поданий стороною захисту доказ, а лише констатував, що причина, через яку я покинула Казахстан, була не політичною і будь-які загрози відсутні”, – розповіла журналістка.

Як повідомила Ахмет, вона подаватиме апеляційну скаргу: “Звичайно, на таке рішення суду ми подаватимемо апеляційну скаргу”.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня 2017 року журналістка і блогерка з Казахстану Жанара Ахмет була затримана на Київщині у зв’язку з розшуком по лінії Інтерполу.

Жанара Ахмет була змушена тікати в Україну з Казахстану в березні 2017 року. На батьківщині Ахмет звинувачується в шахрайстві, журналістка вважає справу політично мотивованою. У Києві Ахмет разом з 9-річним сином живуть менше року і просять політичного притулку.

25 жовтня 2017 року Києво-Святошинський суд заарештував казахстанську журналістку Жанару Ахмет на 18 діб.

8 листопада 2017 року Апеляційний суд Київської області визнав незаконним рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області про тимчасовий арешт журналістки Жанари Ахмет з Казахстану.

22 листопада 2017 року Апеляційний суд м. Києва віддав на поруки народній депутатці Світлані Заліщук казахську опозиційну журналістку Жанару Ахмет.

Liked the article?
Help us be even more cool!