ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка з Криму закликала світ звернути увагу, що кримчани живуть у пропаганді та маніпуляціях

21.06.2017, 10:32

Кримська журналістка, секретар Національної спілки журналістів України Олена Юрченко розповіла про утиски свободи слова, гоніння на працівників ЗМІ в анексованому Криму і закликала світ звернути на це увагу. Про це вона сказала у Відні на конференції ОБСЄ “Свобода ЗМІ в умовах нестабільності” 20 червня, повідомляє Крим.Реалії.

За її словами, в Криму насильство над журналістами відбувається в масштабах цілого півострова.

“Російська влада в окупованому Криму створила умови, за яких роботу незалежних ЗМІ унеможливили. Окремих журналістів і цілі редакції “витискували” з Криму. Загалом із Криму були вимушені виїхати 11 редакцій. Сотні журналістів стали переселенцями. Ті, хто не можуть залишити Крим, йдуть із професії, і це велика трагедія, коли ти не можеш займатися улюбленою справою. Проти українських журналістів незаконно відкривають кримінальні справи в Росії та в анексованому Криму”, – зазначила журналістка.

Вона окремо звернула увагу на приклади переслідуваного в Криму журналіста Миколи Семени, фігуранта “справи українських диверсантів” Дмитра Штиблікова, кримської журналістки Ганни Андрієвської, яка була змушена залишити півострів, та інших.

“Ми можемо спостерігати в Криму суспільство, яке існує три роки в ситуації, коли незалежним журналістам небезпечно працювати і люди живуть у світі пропаганди й маніпуляцій. Кримчанам кажуть, що України як держави не існує. Що в Європі – крах цивілізації через біженців, теракти і сексуальну розбещеність. Що Росія є квітучою країною з розвиненою економікою, сильним лідером і найсильнішою армією в світі, яка захищає Росію від НАТО, США та інших численних ворогів. Я закликаю вас звернути на це увагу”, – додала Олена Юрченко.

Конференція ОБСЄ “Свобода ЗМІ в умовах нестабільності” відбулася у Відні 19-20 червня. Увага учасників, крім іншого, зосереджена на російській пропаганді в контексті конфлікту в Україні, свободі ЗМІ та безпеці журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!