ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ вимагає негайного розслідування нападів на журналістів під судом у Києві

24.10.2017, 12:47

Громадська організація “Інститут масової інформації” вимагає від правоохоронних органів негайно провести розслідування нападів і затримання журналістів українських засобів масової інформації, що сталося 24 жовтня у Святошинському районному суді Києва.

“Закликаємо правоохоронні органи не повертатися до практики застосування фізичної сили щодо журналістів під час масових акцій, оперативно розслідувати ситуацію, покарати винних і зробити висновки на майбутнє, щоб така ситуація більше не повторювалась”, - заявила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

Також ІМІ окремо звернувся до Ради з питань безпеки журналістів при Адміністрації Президента України з проханням взяти ситуацію з побиттям журналістів під свій контроль.

Нагадаємо, 24 жовтня нападу та затримання зазнали принаймні троє журналістів - УНІАН, Громадського та "Страна.ua". У всіх цих випадках спостерігається тенденція: журналістів били та затримували, незважаючи на те, що ті ідентифікували себе як представники ЗМІ та показували професійні посвідчення.

Отже, можемо констатувати про умисне перешкоджання виконанню професійних обов’язків кореспондентів. Так, спецпризначенці у Святошинському райсуді Києва затримали кореспондента УНІАН Сергія Лефтера, вдаривши кілька разів. 24 жовтня представники поліції особливого призначення побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва і розтрощили йому камеру. 24 жовтня поліція затримала журналіста видання “Страна.ua” Кирила Малишева, який вів репортаж з зали суду. Малишев показував своє журналістське посвідчення, але бійці його просто вибили з рук.

Також додамо, що речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив, що кореспондент УНІАН Сергій Лефтер з приміщення Святошинського райсуду Києва до автозаку потрапив випадково і вибачився перед Лефтером.

Liked the article?
Help us be even more cool!