ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ оголошує конкурс “Лови фейк!”

07.09.2018, 14:33

Інститут масової інформації в межах проекту “Розвиток відповідальних інтернет-ЗМІ” за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки оголошує конкурс “Лови фейк!”

Мета конкурсу —  популяризація якісної журналістики, виявлення фейків, неправдивих заяв політиків та підвищення медіаграмотності населення.

Конкурс  проводиться у трьох номінаціях:

І. Виявлення фейків у медіа

Для участі потрібно надіслати скан або фото публікації для друкованих ЗМІ чи гіперпосилання або скріншот для інтернет-видань. А також пояснення, чому ви вважаєте, що це фейк, і які є докази того, що ця інформація неправдива. Спростування має бути підтверджене гіперпосиланнями на відповідні джерела, коментарями фахових експертів, даними у відкритих джерелах тощо.

ІІ. Виявлення фейкових зображень у медіа

Для участі потрібно надіслати скан або фото публікації для друкованих ЗМІ чи гіперпосилання або скріншот для інтернет-видань. А також додати текст із спростуванням та гіперпосиланням на оригінал фотографії, які доводитимуть, що зображення фейкове.

ІІІ. Виявлення неправдивих заяв політиків у медіа

Для участі потрібно надіслати скан або фото публікації для друкованих ЗМІ чи гіперпосилання або скріншот для інтернет-видань цитати політика в ЗМІ, яка містила неправдиву інформацію, і про це не було повідомлено в матеріалі. Крім цього, треба додати спростування та посилання на джерела, які доводитимуть вашу думку щодо того, що вказана заява містить недостовірну інформацію. До конкурсу приймаються публікації в онлайн- та друкованих загальноукраїнських та місцевих медіа, які були опубліковані у період з 1 березня по 1 вересня 2018 року.

У кожній номінації буде визначено по три переможці з гонорарним фондом:

  • 1 місце — 5000 грн
  • 2 місце — 4000 грн
  • 3 місце — 3000 грн

Матеріали на конкурс потрібно надсилати на адресу [email protected] до 30 вересня 2018 року 23:59 включно. З темою листа “Матеріали на конкурс “Лови фейк!”.

У листі обов’язково вказати:

  1. Прізвище та ім’я того, хто надсилає.
  2. Місто проживання.
  3. Контактний e-mail та телефон.
  4. Номінація, на яку претендує матеріал.
  5. Фото/скан, а також текст із спростуванням потрібно називати номером та прізвищем людини, яка надсилає, приклад 1_Ivanov.
? Експерти ІМІ підготували поради, ЯК  ВИЗНАЧИТИ ТА ЗЛОВИТИ ФЕЙК.
Liked the article?
Help us be even more cool!