ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ подала апеляцію на вирок Крисіну

29.12.2017, 11:21

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду міста Києва, яким причетного до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна засуджено до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Про це повідомляється на сайті ГПУ.

“Призначене вказаній особі покарання за ч. 4 ст. 296 КК України у вигляді 4 років позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України, на підставі якої останнього звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, не відповідає загальним засадам призначення покарання, принципам законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання та не є достатнім та необхідним для виправлення особи та попередження нових злочинів”, - повідомляє Генпрокуратура.

З урахуванням цього ГПУ внесла апеляційну скаргу на вказаний вище вирок Шевченківського райсуду “з підстав неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність, невідповідності висновків суду першої інстанції фактичним обставинам кримінального провадження та невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості”.

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”.

Генеральна прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна.

22 грудня 2017 року ГПУ повідомила, що готує апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду Києва.

25 грудня 2017 року на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція, учасники якої вимагали ув’язнити Юрія Крисіна, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану.

26 грудня 2017 року низка українських громадських та медійних організацій заявили, що наполягають на повному та об’єктивному дослідженні судом та правоохоронними органами справи Юрія Крисіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!