ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція запровадила санкції щодо 18 підозрюваних у вбивстві Хашкаджі

23.11.2018, 11:49
Фото - AP / Радіо Свобода

Франція запровадила персональні санкції проти 18 громадян Саудівської Аравії, причетних до вбивства журналіста Джамаля Хашкаджі. Цим особам заборонено відвідувати територію Франції та всього Євросоюзу. Таке рішення французький уряд ухвалив 22 листопада, повідомляє Укрінформ.

“Убивство Хашкаджі є надзвичайно важким злочином, спрямованим проти свободи преси та засадничих прав”, - йдеться в поширеній заяві Міністерства закордонних справ Франції.

Франція вимагає, щоб усі обставини убивства були розкриті, та очікує прозорої й детальної відповіді від саудівських властей.

Нагадаємо, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі зник після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашкаджі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Туреччина передала пов'язані з убивством Хашкаджі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Саудівський принц Халід бен Фархан Аль Сауд, який живе в Німеччині, вважає королівську сім'ю Саудівської Аравії причетною до зникнення Хашкаджі.

Liked the article?
Help us be even more cool!