ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДУСя відмовилась назвати “Ні корупції!” суму, яка пішла на утримання держрезиденцій

12.01.2018, 15:35

Державне управління справами (ДУС) не повідомило виданню “Ні корупції!”, скільки коштів із державного бюджету України торік пішло на утримання кожної державної резиденції, що перебувають в управлінні ДУС. Відмова у наданні інформації на одне із питань міститься у відповіді на запит про доступ до публічної інформації від ДУС, повідомляє “Ні корупції!”.

У відповіді Державне управління справами зазначило, що в їхньому управлінні перебувають 12 державних резиденцій (7 – у місті Києві та 5 – на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим).

Також у ДУС зазначили, що “утримання державних резиденцій, які перебувають в управлінні Державного управління справами, здійснюється за рахунок передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік бюджетних призначень за бюджетними програмами Державного управління справами. Державні резиденції, розташовані на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, що перебувають в управлінні Державного управління справами та обліковуються на балансі Головного управління санаторно-курортних закладів в Автономній Республіці Крим, з 2014 року не фінансуються”.

При цьому, зазначає видання, у ДУС відмовились назвати суми коштів, що пішли з державного бюджету на кожну із зазначених резиденцій.

“Утримання державних резиденцій, які перебувають на балансі Управління адміністративними будинками Державного управління справами, здійснюється за рахунок і в межах бюджетних асигнувань, передбачених у державному бюджеті за бюджетною програмою “Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Президента України та Адміністрації Президента України” (КПКВК 0301010) на утримання всіх адміністративних і господарських об’єктів цього Управління. Витрати на кожну з таких державних резиденцій окремо не обліковуються”, - йдеться у відповіді ДУС.

Крім того, зазначає редакція, у ДУС обійшли їхнє запитання про власний заробіток державних резиденцій за рахунок проведення екскурсій на інших заходів.

Видання зазначає, що має підстави направити скаргу Уповноваженому ВР з прав людини щодо ненадання відповіді на запит про доступ до публічної інформації відповідним розпорядником.

Також видання додало, що у 2016 році це саме Державне управління справами надавало цифри "Ні корупції!" стосовно бюджетних витрат на утримання резиденцій, а також про суми власного заробітку резиденцій.

Liked the article?
Help us be even more cool!