ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв'язку: Сили оборони України під кіберзагрозою

Хакерське угруповання UAC-0184 намагається отримати доступ до комп'ютерів військовослужбовців, щоб викрасти документи та дані месенджерів. 

Про це повідомляє пресслужба Держспецзв'язку з посиланням на урядову команду реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

За даними CERT-UA, хакери використовують популярні месенджери, соцмережі та інші платформи для знайомств та спілкування і поширюють шкідливі програми. 

Хакери відправляють супровідні повідомлення-приманки. До прикладу, пишуть про відкриття виконавчого провадження / кримінальної справи, надсилають відео бойових дій, запит на знайомство.

Також зловмисники надсилають файли (архіви) з проханням допомогти в їхньому відкритті / обробленні.

“Зловмисники застосовують такі шкідливі програми в тому числі для викрадення та вивантаження даних з комп'ютера, зокрема повідомлень і контактних даних месенджера Signal, який є доволі популярним серед військових”, – зазначають у Держспецзв'язку.

Там зауважили, що хакери продовжуватимуть удосконалювати способи доставлення шкідливих програм через месенджери.

“Будь-яка необачна онлайн-активність військовослужбовця (наприклад, публікація фото у військовій формі) полегшує зловмисникам визначення пріоритетних цілей для атак”, – наголосили в Держспецзв'язку.

Як повідомляв ІМІ, телеканал українського іномовлення FREEДОМ заявив про втручання в роботу каналу сьогодні, 17 квітня, на супутнику: сигнал каналу глушили й тимчасово підмінили контент. Технічні служби зафіксували відсутність сигналу мовлення телеканалу на супутнику Hot Bird 13G о 15:06.

Liked the article?
Help us be even more cool!