ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Атака на FREEДОМ: трансляцію каналу замінили на канал "ZA Жизнь!"

Фото – gazetadita.al

Телеканал українського іномовлення FREEДОМ повідомив про втручання в роботу каналу сьогодні, 17 квітня, на супутнику: сигнал каналу глушили й тимчасово підмінили контент. Про це повідомляється на сайті каналу.

Технічні служби зафіксували відсутність сигналу мовлення телеканалу на супутнику Hot Bird 13G о 15:06.

“Ціллю атаки була підміна трансляції FREEДОМ іншим контентом. На місці телеканалу FREEДОМ було зафіксовано мовлення каналу з логотипом “ZA ЖИЗНЬ!”, – зазначає канал.

Водночас на інших супутниках (у мережах кабельних, IPTV- та OTT-операторів, які транслюють FREEДОМ) ефір тривав без змін, крім тих, які отримують сигнал для трансляції через Hot Bird 13G.

Мовлення каналу було відновлено о 15:24.

Державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України” звернулось із заявою щодо втручання в роботу FREEДОМ до Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки Служби безпеки України. 

Також питанням втручання в роботу оператора супутникового зв’язку Eutelsat, якому належить супутник Hot Bird 13G, займаються правоохоронні органи Франції.

Hot Bird 13G – один з найпотужніших і найпопулярніших супутників, зона покриття якого охоплює Європу (включно з європейською частиною РФ), країни Центральної Азії, північне узбережжя Африки та Близький Схід. 

Як повідомляв ІМІ, 29 січня 2024 року два сайти державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” – сайт телеканалу FREEДОМ та діджитал-агрегатор новин FREEДОМ – зазнали масованої DDoS-атаки. Компанія вважає, що за атакою могли стояти російські хакери.

25 січня внаслідок масштабної кібератаки на один з дата-центрів стався збій у роботі сайтів телеканалів “Дім” та FREEДОМ.

У ніч на 13 березня сайт діджитал-агрегатора новин FREEДОМ (частина державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України”) зазнав масованої DDoS-атаки.

Liked the article?
Help us be even more cool!