ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд відклав на 22 листопада скаргу на арешт Жанари Ахмет

10.11.2017, 11:58
Жанара Ахмет, фото - Радіо Свобода

10 листопада Апеляційний суд Києва відклав розгляд скарги на екстрадиційний арешт казахської опозиційної журналістки Жанари Ахмет, повідомляє LB.ua.

Як пише видання, журналістку навіть не доставили до суду. Розгляд за рішенням судді Ігоря Паленіка відкладено на 22 листопада.

Адвокат журналістки Владислав Грищенко наполягає, що подальше утримання її під вартою - незаконне.

“Ми бачимо чергове зловживання прокуратури тим, що Жанара Ахмет не доставлена ​​до суду і залишена під вартою до розгляду апеляції. Рішенням Апеляційного суду Київської області була задоволена наша скарга від 8 листопада, в якій визнано, що тимчасовий арешт, під яким вона містилася, незаконний. Повністю задоволена наша скарга. Як мінімум, вона міститься незаконно вже 20 днів. Сьогодні суд мав можливість поставити крапку в цьому свавіллі. Ще понад 10 днів вона буде міститися незаконно”, - сказав адвокат.

Він додав, що буде просити прокуратуру змінити запобіжний захід. “Можливо прокуратура, прийме раніше рішення про те, що Ахмет не підлягає видачі в Республіку Казахстан, тому що є багато підстав для відмови в екстрадиції”, - сказав Грищенко.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня журналістка і блогерка з Казахстану Жанара Ахмет була затримана на Київщині у зв’язку з розшуком по лінії Інтерполу.

Жанара Ахмет була змушена тікати в Україну з Казахстану в березні 2017 року. На батьківщині Ахмет звинувачується в шахрайстві, журналістка вважає справу політично мотивованою. У Києві Ахмет разом з 9-річним сином живуть менше року і просять політичного притулку.

25 жовтня Києво-Святошинський суд заарештував казахстанську журналістку Жанару Ахмет на 18 діб.

2 листопада Шевченківський районний суд Києва відмовив депутату Світлані Заліщук та Гельсінській спілці віддати на поруки журналістку Жанару Ахмет з Казахстану, яку було арештовано на 18 днів.

2 листопада Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури про екстрадиційний арешт Жанари Ахмет терміном на 2 місяці з можливістю його подовження до 12 місяців.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар ініціювала на 8 листопада розгляд питання щодо казахської журналістки Жанари Ахмет.

8 листопада Апеляційний суд Київської області визнав незаконним рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області про тимчасовий арешт журналістки Жанари Ахмет з Казахстану.

Liked the article?
Help us be even more cool!