ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"1+1" заявив про напад на журналістів "Українських сенсацій" на Рівненщині

11.09.2017, 12:04

9 вересня група невідомих осіб скоїла напад на знімальну групу проекту “Українські сенсації” телеканалу “1+1” під час роботи над розслідуванням про нелегальний видобуток бурштину у Рівненській області. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

“Щойно у нашої знімальної групи нелегальні копачі бурштину ледь не забрали камеру (з боями не віддали) і видалили УСЕ відео. З особистих телефонів в тому числі. Ситуація така: білий день, дорога біля села Грицьки (Рівненська обл). Слідкуємо за “фішками” - людьми, які стоять “на шухері” біля місць, де миють бурштин.

За півгодини спостережень наш автомобіль оточують 8 машин (потім під'їжджали нові) і блокують проїзд. Агресивні чоловіки (людей зо 20) у камуфляжах силою “дістають” нас із машини. Те, що ми журналісти – їм “по..., бо всі ми продажні і знімаємо не те, що треба”. У водія забрали ключі. Запевнили, що ми звідси не виїдемо, якщо не видалимо усе відео. Видалили. Про папку в айфоні “нещодавно видалені” також не забули. Грамотні. Півгодини розмови про “понятія” – і ми вільні, але нас люб'язно супроводжували до безпечної відстані”, - повідомив журналіст Тарас Середич на своїй сторінці у соцмережі.

Крім того, журналіст повідомив про погрози зі сторони нападників, а також застосування фізичної сили з метою вилучення техніки. Так, відео з телефона журналіста видалив один з нападників, а відео з камер – знімальна група під тиском нападників.

Журналісти вже написали заяву у поліцію.

“1+1 Медіа” звертається до голови Рівненської обласної державної адміністрації Муляренка Олексія Віталійовича, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Генерального прокурора України Юрія Луценка, а також до голови СБУ Василя Грицака “із запитом прояснити, як могла статися ситуація, коли в Україні діють угрупування, що вчиняють всупереч закону та перешкоджають журналістській діяльності”. “Сподіваємося на швидке розслідування та роз’яснення ситуації”, - медіагрупа.

За даним фактом обласна поліція порушила кримінальне провадження за ч. 1 статті 171 Кримінального кодексу України, повідомили в прес-службі обласної поліції представниці ІМІ в Рівненській області.

За даними поліції, журналіст телеканалу звернувся до них 9 вересня ввечері і подав заяву, в якій описав порушення його прав.

“Ця подія сталася близько 14-ї години, – розповіла прес-офіцерка ГУ Нацполіції Рівненщини Ольга Олійник представниці ІМІ. – Вони знімали репортаж. До них прийшли чоловіки в камуфляжній формі і умисно видалили відзняте відео. Тілесних ушкоджень журналісти не отримали, техніки у них не забрали”.

Liked the article?
Help us be even more cool!