ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Євромайдан: список постраждалих журналістів - 206 випадків

01.12.2013, 22:22

Інститут масової інформації відслідковує, фіксує та перевіряє інформацію про постраждалих журналістів, фотографів та операторів під час виконання ними професійних обов'язків у зоні сутичок протестувальників, міліції та тітушок у Києві та інших містах. До уваги беруться лише випадки, пов'язані з професійною діяльністю, і такі, де журналісти отримали реальні поранення або пошкодження техніки.

  1. 23 листопада у Житомирі банда тітушок жорстоко побила головного редактора газети "20 хвилин" Влада Пучича.
  2. 24 листопада міліціонер вдарив ногою фоткореспондента «Дело.UA» Олексія Фурмана, коли той знімав на Майдані.
  3. 24 листопада під Кабміном беркутівці схопили, штовхали та затуляли рота оператору 5-го каналу Івану Наконечному, зламали освітлювальний прилад камери.
  4. Кореспондент "Українського тижня" Станіслав Козлюк постраждав під час сутички біля Кабміну 24-го листопада, беркутівці били його ногами в коліна.
  5. 24 листопада, під час сутички мітингувальників та беркутівців біля Кабміну у Києві кореспондент "Событий" (ТРК Україна) Катерина Філіппенко отримала сильний забій руки і хімічні опіки слизових оболонок.
  6. 25 листопада під час сутички між мітингувальників та беркутівців на Європейській площі у Києві постраждав оператор ТРК «Україна» (програми "События") В'ячеслав Філюшкін, виявили сильний забій грудної клітини.
  7. 29 листопада у Маріїнському парку у Києві прихильники Партії регіонів побили журналіста "Громадське ТВ" Дмитра Гнапа, також тітушки забрали техніку.
  8. 29 листопада у Маріїнському парку у Києві прихильники Партії регіонів побили журналіста "Громадське ТВ" Якова Любчича, також тітушки забрали техніку.
  9. 29 листопада під час сутичок міліції та протестувальників на Майдані, беркутівці розбили голову фотографу Reuters Глібу Гаранічу.
  10. У ніч з 29 на 30 листопада бійці Беркуту побили польського журналіста Томаша П’єхала; били по голові кулаками та ногами.
  11. 30 листопада на вул. Інститутській біля Жовтневого палацу кореспонденту видання "Коментарі" Дмитру Качурі беркутівці кинули в спину камінь.
  12. 1 грудня на вул. Банковій у Києві беркутівці розбили голову оператору-фотокореспонденту інформаційного агентства "Поряд з вами" Дмитру Пріхно.
  13. 1 грудня на вул. Банковій у Києві оператора телеканалу Euronews та UBR Романа Купріянов беркутівці били по руках, бо він не послухав наказу беркутівців припинити зйомку; в результаті журналіст потрапив до лікарні.
  14. 1 грудня на вул. Банковій у Києві беркутівці побили польського журналіста Павел Пеньонжек (Pawel Pieni??ek) — найменше 10 ударів по голові.
  15. 1 грудня на вул. Банковій у Києві на фотожурналіста "ЛІГАБізнесІнформ" Олександра Перевозника напали 8 беркутівців, били по голові і понівечили камеру.
  16. 1 грудня на Банковій під ногами у журналістки "Українського тижня" Валерії Бурлакової вибухнула шумова граната, викликали "швидку".
  17. Журналіста "Української правди" та "Громадського ТВ" Мустафа Найєм 1 грудня на Банковій беркутівці вдарили по голові, також він зазнав газової атаки.
  18. Журналісту lb.ua Максиму Левіну під час зйомки подій на Банковій 1 грудня під ноги впала шумова граната, внаслідок чого він отримав травму ноги, пошкоджені одяг та взуття. Також вибухом відірвало акумулятор від фотокамери.
  19. У ніч на 30 листопада після розгону київського євромайдану міліція побила та перешкоджала вести відеозйомку данському журналісту Йоханнесу Вамберг Андерсену.
  20. 1 грудня на Банковій телеоператор інформаційного агентства France Press Сергій Супинський отримав травми ніг.
  21. Фотокореспонден Insider Максим Кудинець постраждав на Банковій 1 грудня, беркутівці били його по ногах та по спині попри наявність на шиї фотокамери та слів, що він "преса".
  22. 1 грудня на Банковіій постраждав журналіст Сергій Чузавков з Associated Press, його госпіталізували із травмою голови після зіткнення мітингувальників із міліцією, журналісту в обличчя влучив камінь.
  23. На журналіста "Української правди" Дмитра Ларіна співробітники Беркуту напав під зйомок штурму на Банковій 1 грудня, висмикнули посвідчення, намагалися скинути з паркану.
  24. Фотографа Анатолій Степанов побили беркутівці на Банковій 1 грудня, йому кийком розбили голову і зламали руку.
  25. Фотокореспондент газети "Капітал" Іван Чернічкін отримав поранення ноги від шумової гранати на вулиці Банковій 1 грудня.
  26.  Оператора Олександр Заклецький кийками й ногами били беркутівці на Банковій 1 грудня, намагалися відібрати та розбити камери.
  27. 1 грудня на Банковій фотокореспондента газети "Сегодня" Антон Черниш беркутівці били по ногах, пальцях рук, спині, відібрали та розбили вщент камеру.
  28. Журналіста телепрогами "Гроші" (1+1) Дениса Данько 1 грудня на Банковій беркутівці били в голову, руки і ноги.
  29. Фотографа сайту Житомир.info Михайла Загорського 1 грудня на Банковій беркутівці вибили з рук посвідчення, били кийками по обличчю, він втратив свідомість, була розсічена вилиця, забій лівої нирки, струс мозку.
  30. 1 грудня на Банковій беркутівці побили оператора 5-го каналу Івана Наконечного, його тягли по землі та намагалися перекинути через огорожу.
  31. Журналіст агенства "Українські новини" Євген Головатюк знепритомнів під АП після того, як йому під ноги кинули світлошумову гранату.
  32. 1 грудня на Банковій зступнику головного редактора Comments.ua Олегу Хавруку розбили голову беркутівці (накладені шви), били також в руки і спину.
  33. Головрелу Цензор.нет Юрію Бутусову розбили голову каменем, кинутим міліціонерами 1 грудня на Банковій.
  34. На Банковій 1 грудня беркутівці побили оператора Lifenews (Москва) Еміна Калантарова, йому пошкодили йому руку и розбили камеру.
  35. Беркутівці побили фотокореспондента інформагенства УНІАН Євгена Малолетка на Банковій 1 грудня; у нього зламана кисть руки, розбитий обєктив, розтоптаний спалах.
  36. У редактора ніжинського інтернет-видання "Уездные новости" Ігор Волосянкін 1 грудня на Банковій в потилицю влучив камінь, а також надихався газу.
  37. 1 грудня на Банкоій редактора інтернет-порталу "Аратта. Вікно в Україну" Валерія Колосюка побили беркутівці, розбили фотоапарат, у нього обширна гематома на скроні, забиття рук, ніг.
  38. Кореспондента порталу "Новоросс.інфо" та газети "Таврические вести. Новороссия" Сергія Юрченка жорстоко побили беркутівці 1 грудня на Банковій: кидали в нього каміння, били кийками, а також один беркутівець вдарив кованим черевиком в обличчя журналісту. Йому пробито голову, кілька переламів та забоїв, вкрали або загубив планшет.
  39. 1 грудня на Банковій фотокореспондента газети The New York Times Джозефа Сивенького поранило осколком в обличчя після вибуху гранати, йому наклали шви.
  40. 1 грудня на Банковій фотографа-фрілансера Сергій Полєжака беркутівці били по руках та камері, пошкоджений об'єктив.
  41. Беркутівці били по руках і камері фотографа Європейського прес-фотоагентства EПА Сергія Долженкова під час подій на Банковій 1 грудня.
  42. Дніпропетровського журналіста, засновника газети "Лица" Валерія Гарагуца жорстоко побили і затримали беркутівці на Банковій 1 грудня. Тепер його звинувачують у штурмі на Банковій.
  43. 1 грудня на Банковій поранило ногу від гранати журналісту Цензор.нет Івану Марусенко.
  44. 1 грудня на Банковій оператор ТСН (1+1) Олексій Осика постраждав від каменя, який влучив йому в голову зі сторони Беркуту.
  45. 1 грудня на Банковій беркутівці побили Фотокореспондента ИТАР-ТАСС Зураба Джавахадзе. Били кийками по ногах, спині й голові, поламали об'єктив фотоапарату.
  46. Світлошумова граната влучила в голову шеф-редактору чернігівського сайту "Північний Вектор" Олександру Жогалку 1 грудня на Банковій.
  47. На фотографа газети "Сегодня" Сергія Ніколаєва напали беркутівці 1 грудня на Банковій, бив по руках і голові.
  48. Журналіст "Наших грошей" (ZIK) Денис Бігус сильно постраждав від сльозогінного газу на вулиці Банковій у Києві 1 грудня.
  49. 1 грудня на Банковій московському фотокору міжнародної агенції новин France Press Василю Максимову уламки світлошумової гранати влучили у коліно і спричинили поранення.
  50. Андрію Стеніну, фотографу "РИА Новости" в обличчя влучила цеглина під час подій на Банковій 1 грудня.
  51. 1 грудня на Банковій журналісту "Коментарів" Кирилу Князєву беркутівці розбили камеру і намагалися вихопити з рук запасну "мильницю".
  52. 9 грудня у Львові невідомі схопили фотографа й активіста Євромайдану Олега Панаса та інкримінували йому участь у масових заворушеннях. Панас фотографував події на Банковій 1 грудня для агенства Reuters.
  53. У ніч на 25 грудня у Борисполі невідомі жорстоко побили журналістку і активістку Євромайдану Тетяну Чорновол, у неї струс мозку, численні гематоми, зламаний ніс.
  54. 12 січня у Харкові прихильник Партії регіонів вдарив у живіт журналіста сайту 057.ua Олександра Нікульшина, який вів фотозйомку на Всеукраїнському форумі Майданів.
  55. У ніч на 11 січня під час сутичок під Києво-Святошинським судом кілька беркутівців руками та ногами побили журналіста Lb.ua Максима Левіна. Його кілька разів ударили кийком по ногах, розбили камеру, поламавши об'єктив і спалах.
  56. У ніч на 11 січня під час сутичок під Києво-Святошинським судом беркутівці побили журналіста "Цензор.Нет" Олексія Чернишова. Били спершу дубинкою по спині і в вухо, а потім коли впав, отримав по спині і по обличчю.
  57. У ніч на 11 січня під час сутичок під Києво-Святошинським журналістку ІА "Поряд з вами" Олену Білозерську хтось штовхнув в спину так, що вона пролетіла декілька метрів. Має забій на руці від падіння.
  58. 11 січня у Харкові беркутівці побили кореспондента видання "Український простір" та інтернет-каналу "Мальва-ТV" Романа Черемського і розбили йому відеокамеру, коли журналіст знімав матеріал про Антимайдан.
  59. 19 січня у Києві під час заворушень в районі вулиці Грушевського від світлошумової гранати постраждав фотокореспондент "Нової газети" (Росія) Євген Фельдман у нього поріз і розбитий ніс. 
  60. 19 січня Києві на вулиці Грушевського світлошумова граната травмувала кореспондента відділу "Київ" газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Осколок потрапив у ліве око та травмував ліву руку. 
  61. 19 січня під час подій на вулиці Грушевського у Києві був поранений редактор ніжинського інтернет-видання “Уездные новости” Ігор Волосянкін, який отримав поранення в ногу, а перед цим — світлошумовою гранатою в спину. 
  62. 19 січня у прямому ефірі стрімеру Spilno.tv Анатолію Лазаренкові працівники міліції прострелили руку з травматичної зброї.
  63. 19 січня під час подій на вулиці Грушевського у Києві постраждав оператор Spilno.tv Янек Фалькевич: скалка з світло-шумової гранати влучила йому у брову та розсікла її. 
  64. Фотокореспондент газети "Голос України" Олександр Клименко поранений 19 січня у Києві на Грушевського, біля його ніг вибухнула граната, в результаті — дірка в нозі і дірка на щоці, у лікарні з ноги витягнули шматок джинсів і три пластмасових осколки.
  65. 19 січня постріл зі сторони міліції влучив у планшет журналіста "Громадського ТБ" Богдана Кутєпова.
  66. 19 січня на вулиці Грушевського постраждала координатор-стрімер Spilno.tv Галина Садомцева, яка отримала травму обличчя та ніг внаслідок влучання осколків. 
  67. 19 січня на вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент “Коментарів” Олександр Брамс, у нього вибите праве плече, численні рани та забої.
  68. 19 січня у Києві під час сутичок протестувальників з міліцією світлошумова граната поранила журналіста інтернет-видання і газети ВО "Свобода" Володимира Тищенка. Уламок гранати влучив йому в ногу. 20 січня зранку в нього влучила пластикова куля. 
  69. 19 січня на вулиці Грушевського беркутівці розхитали автобус, на якому стояли представники преси, підхопили оператора "5 каналу" Дениса Савченка, який упав, зірвали з нього бейдж "Преса" і потягли до автозаку. У оператора зламана нога, він не може ходити. 
  70. 19 січня у Києві на вулиці Грушевського під час сутичок протестувальників з міліціонерами постраждав фотограф-фрілансер Роман Піліпей, йому у потилицю потрапила цегла з боку мітингувальників.
  71. Від вибуху світлошумової гранати на Грушевського 19 січня постраждав старший редактор сайту часопису "Критика" Данило Євтухов, поранено повіку. Майже одночасно був поранений гумовою кулею в руку. 
  72. 19 січня на Грушевського постраждав Іван Любиш-Кірдей, оператор каналу "1+1", позаштатний фотограф газети "День": під ногами розірвалася газова граната, незначні подряпини на нозі, розірвані штани і взуття, надихався газом.
  73. 19 січня гумова куля втрапила в око оператору ICTV Володимиру Зінченку, який працював над висвітленням сутичок між протестувальниками та міліцією на вулиці Грушевського.
  74. 19 січня журналіст Української молодіжної інформаційної агенції Павло Іванов постраждав на вулиці Грушевського у Києві. У нього влучили відразу чотири кулі, усі в голову, одна — в очне яблуко.
  75. 19 січня у Києві під час висвітлення подій на вулиці Грушевського був поранений оператор Громадського ТВ Влад Бовтрук. Гумові кулі потрапили йому в ногу і живіт.
  76. 19 грудня фотокореспондент Віталій Терещенко впав з автобуса та сильно травмувався після того, як Беркут різко розпочав рух автобуса з журналістами та операторами на даху.
  77. У Києві 19 січня під час вибуху світлошумової гранати постраждав оператор каналу "24" Олександр Ковалевський — після вибуху у оператора пішла кров з вуха.
  78. 19 січня під час заворушень на вулиці Грушевського у Києві фотокореспондент газети “Аникорупційне бюро України” Олександр Сенько постраждав від газової гранати, кинутої правоохоронцями.
  79. 19 січня в обличчя фотокореспондента інтернет-видання "Свет и тени" та газети "Свобода" Ігоря Демченка з дистанції кількох метрів беркутівці кинули світло-шумову гранату. Сильно пошкоджена зіниця лівого ока, є ризик втратити око або і зовсім втратити зір.
  80. Журналіст “Радіо Свобода” Ігор Ісхаков постраждав від розриву світлошумової гранати під час сутичок між протестувальниками і правоохоронцями 20 січня на вулиці Грушевського у Києві. Він отримав численні садна та забої. Пізніше його разом з журналістом Дмитром Баркаром побили та затримали міліціонери.
  81. Журналіста “Радіо Свобода” Дмитра Баркара побили міліціонери під час затримання 20 січня на вулиці Грушевського у Києві. Також побили Ігора Ісхакова, котрий перед тим був поранений від розриву світлошумової гранати. 
  82. 20 січня у Києві тітушки побили фотокореспондента LB.ua Макса Левіна. Він повертався вранці до свого авто після подій 19 січня на вулиці Грушевського.
  83. 20 січня у Києві з травматичної зброї поранили в ногу журналістку каналу 1+1 Наталку Пісню, яку підстрелили працівники міліції з травматичної зброї. 
  84. Оператора онлайн-телебачення "Спільнобачення" Володимира Карагяура 20 січня затримала міліція зі звинуваченням у постачанні бензину для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими. 
  85. 20 січня на Грушевського куля, яка летіла зі сторони міліції, влучила в камеру оператора 5 каналу Івана Наконечного, коли він підійшов ближче до барикад, камера вийшла з ладу.
  86. 20 січня на вул. Грушевського у Києві оператор та репортер Spilno.tv Антон Бережний, отримав гематому на правому плечі, а також два зламані пальці.
  87. 20 січня на вул. Грушевського у Києві Тимур Ібраімов, стрімер Spilno.tv, отримав два порізи уламками від світлошумових гранат.
  88. 20 січня на вул. Грушевського у Києві Тимур Бедерничек, оператор Spilno.tv, отримав численні опіки ніг.
  89. 20 січня на вул. Грушевського у Києві журналістці Богдані Бабич, одній із засновників проекту Spilno.tv, уламок світлошумової гранати пошкодив ногу.
  90. 20 січня на вул. Грушевського у Києві Олексію Сімакову, журналісту СТБ, осколком від світлошумової гранати поранено ногу.
  91. 20 січня під час сутичок протестувальників з міліцією на вул. Грушевського журналісту видання "Український тиждень" Роману Малку поранили око невідомим предметом, попередньо — гумовою кулею. 
  92. 20 січня журналістка "Надзвичайних новин" на каналі ICTV Юлія Крук під час висвітлення сутичок протестувальників та правоохоронців на Грушевського зазнала отруєння сьозогінним газом.
  93. 20 січня у Києві на вулиці Грушевського оператор 5 каналу Юрій Усик зафіксував, як співробітник “Беркуту” вистрелив йому в об’єктив камери. 
  94. 20 січня на Грушевського від вибуху світлошумової гранати постраждав кореспондент російського телеканалу РЕН ТВ Станіслав Григор'єв. Він знаходиться в лікарні з підозрою на відкритий перелом ноги.
  95. 21 січня силовики поцілили в голову гумовою кулею оператору інтернет-телебачення "Прихована правда" Олегу Веремієнко.
  96. 21 січня оператора інтернет-телебачення "Еспресо-ТВ" Дмитра Двойченкова, який вів пряму трансляцію з вул. Грушевського, схопили і потягли до автозаку силовики. Пізніше міліціонери в цивільному ходили до нього додому.
  97. 21 січня під час висвітлення подій на вулиці Грушевського у Києві в сторону знімальної групи каналу Еспресо-ТВ — оператора Олексія Новицького і журналіста Іллю Березенко — був зроблений постріл з боку "Беркуту", куля влучила поруч.
  98. 21 січня у Донецьку на євромайдані, де збирала своїх прихильників Партія регіонів, голова Донецького обласного товариства вірмен Гагік Агавелян напав на кореспондента "Газети по-українськи" Тетяну Заровну. Агавелян вибивав у журналістки з рук фотокамеру, наступав на ноги і штовхав жінку.
  99. 22 січня пеціального кореспондента газети "Вести", одесита Олександра Сибірцева травмувала світлошумова граната на вул. Грушевського у Києві.
  100. 22 січня білоруського фотокореспондента Василя Федосенка, котрий працює у Києві для агенції Ройтерз, травмовано гумовою кулею. 
  101. 22 січня журналісту The Associated Press Єфрему Лукацькому міліцейські снайпери стріляли у голову.
  102. 22 січня журналісту The Associated Press Дмитру Власову міліцейські снайпери тричі влючили у пах.
  103. 22 січня у Донецьку під час демонстрацій прихильників і противників євромайдану невідомі молодики нанесли декілька ударів у голову і тулуб оператору телеканалу "Донбас" Ігорю Монастирьову, здійснювалися спроби вирвати телекамеру.
  104. 22 січня гумова куля влучила у фотоапарат журналіст інтернет-видання 20minut.ua з Тернополя Віталія Дереха, який висвітлював події на вул. Грушевського у Києві.
  105. 22 січня на вулиці Грушевського у Києві від вибуху світлошумової гранати постраждав фотограф-фрілансер Максим Дондюк. Граната вибухнула прямо перед Дондюком, унаслідок чого у нього поранено ліву ногу та синці по всьому тілу.
  106. 22 січня на вул. Грушевського оператор проекту документальних фільмів BABYLON'13 Юрій Грузинов отримав три вогнепальні поранення.
  107. 22 січня під час обстрілу був затриманий і побитий Беркутом львівський фотокореспондент Мар'ян Гаврилів. Згодом Оболонський суд залишив його під арештом на два місяці. 
  108. Вночі 22 січня під час зйомки на вул.Грушевського у Києві дістав поранення фотограф інтернет-видання "МедіаПорт" Мстислав Чернов. У журналіста поцілили гранатою.
  109. 23 січня бійці “Беркуту” побили та затримали у Києві режисера проекту Lenta.doc Андрія Кисельова, що висвітлював заворушення в столиці за завданням редакції Lenta.ru.
  110. 23 січня уночі під час висвітлення подій біля Черкаської обласної адміністрації невідомі у цивільному затримали та жорстоко побили керівника та оператора сайту міста Черкас 0472.ua Олега Огілька. У нього забиття нирок, набряк голови, садна і сліди побоїв по всьому тілу.
  111. 24 січня у Києві бійці внутрішніх військ побили журналіста радіо "Голос Свободи" Мирослава Мису, відібрали в нього телефон і  погрожували побиттям усіх представників ЗМІ, які прийдуть їх знімати.
  112. 25 січня у Харкові під час нападу тітушок на євромайданівців, молодик у спортивному розбив камеру фотографу 1+1 Сергію Алексєєву.
  113. 25 січня у Миколаєві учасники мітингу Партії регіонів напали на журналіста інтернет-видання НикВести Олега Деренюгу, коли він знімав бійку між мітингувальниками.
  114. 25 січня у Миколаєві учасники мітингу в підтримку Партії регіонів не пропускали кореспондента інтернет-видання «NikLife» Євгена Гомонюка до ОДА, його оточили кілька людей і почали виштовхувати зі словесними погрозами, образами і застосуванням фізичної сили.
  115. 25 січня у Черкасах один із бійців спецпідрозділу "Беркут" схопив камеру фотокореспондента інтернет-видання "Про все" Маріанни Немченко, коли вона знімала операцію із затримання групи молодих людей, і змусив її знищити всі фото та відео під загрозою знищення апаратури.
  116. 26 січня під час розгону мітингу в Запоріжжі тітушками був побитий працівник Запорізької ОДРК Євген Удовиченко (забрали камеру і документи). Після цього також побитий міліціонерами і затриманий. 28 січня суд залишив його під домашнім арештом на два місяці. 
  117. 26 січня у Дніпропетровську під час протистояння учасників мітингу та "тітушок" у знімальну групу телеканалу ICTV полетіли камені. У шию поранено оператора каналу Дениса Синегіна, камеру розбито, постраждала також голова.
  118. 26 січня у Харкові під час розгону євромайдану тітушки пошкодили камеру оператору телеканалу АТН Андрію Радичу та повалили його на землю.
  119. 26 січня у Дніпропетровську під час масових заворушень під облдержадміністрацією тітушка розбив камеру оператору 11 телеканалу Сергію Гончару, били палицею з-під паркану прямо в камеру.
  120. 26 січня у Запоріжжі журналіста сайту "Вся власть" Дмитра Смольєнка тітушки разом з беркутівцями побили під час силового розгону майдану. Унаслідок — розбита голова, відбиті руки, знищена апаратура.
  121. 26 січня у Дніпропетровську під час зйомок протестної акції біля будівлі ОДА постраждали журналісти 34 телеканалу. Оператору Сергію Кочету в голову кинули камінь, також він отримав поранення в спину з травматичного зброї.
  122. 26 січня у Дніпропетровську під час зйомок протестної акції біля будівлі ОДА постраждав оператор "34 телеканалу" Данило Пєтєрімов, у якого травма руки (імовірно — перелом руки від ударів, нанесених палицями).
  123. 26 січня у Дніпропетровську під час зйомок протестної акції біля будівлі ОДА постраждала журналістка "34 телеканалу" Наталія Свєтлова, яка отримала удари і садна від ударів палицями.
  124. 26 січня під час розгону Євромайдану в Черкасах беркутівці побили, забрали техніку та затримали журналіста Польського громадського телебачення "Белсат" Сергія Марчука, лікарі наклали 11 швів на голову.
  125. 26 січня під час розгону Євромайдану в Черкасах беркутівці побили, забрали техніку та затримали журналіста Польського громадського телебачення "Белсат" Юрія Висоцького.
  126. 26 січня у Кіровограді працівники міліції ударами кийками по нирках випхали з Кіровоградської ОДА члена Національної спілки журналістів України Володимира Гришка.
  127. 26 січня у Запоріжжі під час зачистки Майдану постраждав головний редактор газети “Мрія” Юрій Гудименко. Невідомі вдарили журналіста дубинкою по руці, внаслідок чого у нього зламаний палець.
  128. Сергій Єфімов, оператор ТРК "Вікка", зазнав нападу силовиків 26 січня під час розгону черкаського євромайдану.  Йому розбили камеру після того, як він допоміг журналісту канала "Інтер" Станіславу Кухарчуку, якого бив "Беркут". Беркутівець погрожував оператору розправою.
  129. Під час розгону Євромайдану в Запоріжжі 26 січня силовиками побито режисера Запорізької ОДТРК Микиту Шляхтунова, який вів зйомку для місцевих інформаціних сайтів. У журналіста струс мозку і гематоми по тілу. 
  130. 26 січня у Дніпропетровську під час заворушень під ОДА на очах у співробітників міліції молодики у спортивному розбили ноутбук журналісту газети "Вести" Ярославу Маркіну.
  131. 26 січня у Дніпропетровську в будівлі ОДА тітушки погрожували журналістці газети "Урядовий кур'єр" Наталі Бєловицькій; порвали сумку і змусили віддати флешку.
  132. Під час розгону Євромайдану в Запоріжжі 26 січня силовиками побито режисера Запорізької ОДТРК Микиту Шляхтунова, який вів зйомку для місцевих інформаціних сайтів. У журналіста струс мозку і гематоми по тілу. 
  133. У ніч на 27 січня у Черкасах власний кореспондент телеканалу "Інтер" Станіслав Кухарчук отримав травми в ході розгону міліцією протестувальників, які штурмували будівлю ОДА. Журналіст пред'явив співробітнику спецпідрозділу “Беркут” посвідчення, але беркутівець звалив його ударом кийка на землю, після чого кілька бійців завдали ударів вже лежачому Кухарчуку.
  134. 28 січня у Сімферополі тітушки в присутності міліції напали на журналіста "Центру журналістських розслідувань" Сергія Мокрушина, розбили фотоапарат.
  135. 28 січня у Дніпродзержинську при 10-градусному морозі працівник Міністерства надзвичайних ситуацій облив водою головного редактора місцевої газети "Событие" Михайла Балтаксу, який знімав, як влада готується до штурму Дніпродзержинського міськвиконкому. 
  136. 29 січня у Києві в Маріїнському парку мітингувальники від Партії регіонів забрали у журналіста Громадського ТВ Богдана Кутєпова акредитаційну картку до Верховної Ради та айпед, з якого стрімив журналіст.
  137. 30 січня у Дніпропетровську на "антимайдані" тітушка розбив камеру оператору "Нового каналу" Юрію Христьяну.
  138. Вночі 18 лютого журналіста В'ячеслава Веремія витягнули в таксі і побили тітушки на вул. Великій Житомирській у Києві. Він отримав кульове поранення в груди. ЖУРНАЛІСТ ПОМЕР в лікарні від втрати крові та від поранення, несумісного з життям.
  139. 18 лютого у Києві під час зіткнень між мітингувальниками та міліціонерами на вулиці Шовковичній постраждав фотокореспондент агентства Reuters Гліб Гаранич. Йому в груди потрапила світлошумова граната, яка розірвала одяг.
  140. 18 лютого у Києві на вулиці Липській під центральним офісом Партії регіонів охорона побила фотокореспондента Максима Трєбухова (Перепелиця). На нього напали шестеро чоловіків. Били по обличчю, голові. Фотокору зламали ніс.
  141. 18 лютого у Києві на вулиці Липській невідомі молодики спортивної зовнішності напали на знімальну групу 5-го каналу - журналістку Євгенію Таганович та оператора Леоніда Тараненка.Молодики розбили камеру 5-го каналу. В оператора, можливо, зламано палець.
  142. 18 лютого у Києві на вулиці Лаврській міліція напала на фотокореспондента радіо "Голос столиці"Євгена Котенка. Побачивши його з камерою, міліціонери напали на нього, заламали руки, відібрали камеру та посвідчення, погрожували життю. Перевірили камеру, там ще не було знімків. Після цього його відпустили.
  143. 18 лютого у Києві невідомі біля урядового кварталу побили фотографа УНН Олександра Козаченката розбили йому камеру. Інцидент стався, коли він разом з Максимом Трєбуховим у жилети з написами "Преса" знімали пожежу у офісі Партії регіонів та як її гасять.
  144. 18 лютого у Києві у Кріпосному провулку бійці "Беркуту" побили журналіста 5 каналу Азада СафароваБуло поламано техніку, мікрофон. По тілу та голові ссадна та гулі. Рукою Сафаров не може рухати.
  145. 18 лютого у Києві у Кріпосному провулку бійці "Беркуту" побили знімальну групу 5 каналу – оператора 5 каналу Сергія Клименка. До оператора  беркутівці застосували газ, розпиляли його йому в обличчя, а також побили.
  146. 18 лютого у Києві біля Будинку офіцерів невідомі напали на журналіста Громадського ТВ Анатолія Морозова. Йому зламали щелепу. Під час нападу він якраз стрімив для Громадського ТВ, був маркований як журналіст - бейджиком та був у жилеті "Преса".
  147. 18 лютого у Києві під офісом Партії регіонів на вул. Липській охорона будівлі побила фотокореспондента видання PHL Андрія Гузенка. Йому розбили одну камеру і об'єктив. Пошкодили руку і ногу. 
  148. 18 лютого у Києві біля Маріїнського парку тітушки напали журналістку ТСН телеканалу 1+1 Аллу Хоцянівську. Журналіст працювала у парі разом з оператором Артемом Багровим. Тітушки вимагали віддати камеру. Коли знімальна група відмовилась це зробити, ті відтягнули журналістку за куртку до паркану, вдарили по спині і залишили.
  149. 18 лютого у Києві біля Маріїнського парку тітушки напали на оператора ТСН телеканалу 1+1 оператора Артема Багрова. Оператор працював у парі разом з журналісткою Аллою Хоцянівською. Тітушки вимагали віддати камеру. Оператора оточили кілька тітушок з палицями та почали його бити, вирвавши камеру. В оператора численні забої, камеру розбито вщент. 
  150. 18 лютого у Києві фотокору та фрілансеру Олені Максименко осколками гранати поранено ногу. "Це сталося на вул. Шовковичній біля 11 год., я знімала сутички, біля мене розірвалася світлошумова граната, осколки завдали 5 ран-порізів", - повідомила вона.
  151. 18 лютого у Києві у фотографа Івана Любиша-Кірдея "Беркут" відібрав карти пам'яті з відзнятим відео. Він є оператором каналу «1+1» та позаштатним фотографом газети «День».
  152. 18 лютого у Києві на вулиці Інститутській бійці спецпідрозділу "Беркут" побили редактора відділу "Економіка" інтернет-видання INSIDER Сергія Головньова. Силовики били палицями по голові та давали стусани.  Йому вибили з рук камеру і розтоптали.
  153. 18 лютого кореспонденту "Главкома" Олексію Бику потрапила гумова куля в лоба.
  154. 18 лютого редактора відділу політики видання «Ділова Столиця» Ярему Городчука побили невідомі співробітники міліції на вул.Інститутській. Розбита голова, сильний забій лівої руки.
  155. 18 лютого фотокореспондента газети "КоммерсантЪ" Кирила Чуботіна побив "Беркут" під час зачистки вулиці Інститутської, і розбив йому фотоапарат. 
  156. 18 лютого фотокореспондента газети "Весті" Володимира Бородіна побив "Беркут", відібрав у нього камеру, документи і смартфон. На ньому була каска із написом «преса», великий червоний бедж з написом «преса» на шиї та посвідчення журналіста.
  157. 18 лютого фотокору Інтернет-видання "Інсайдер" Максиму Кудимцю спецпризначенець надавав стусанів та змусив видалити фотографії. Журналіст знімав, як роздавали набої.
  158. 18 лютого оператор телеканалу "Україна" Ігор Липинський постраждав від пострілу гумовою кулею.
  159. 18 лютого Беркут побив журналістку "Чернігів-інфо" Маріанну Харді, зірвали з нею каску "ПРЕСА", і почали бити по голові кілька чоловік.
  160. 18 лютого Беркут побив журналіста газети "Уездные новости" Ігоря Волосянкіна, він був у касці з написом "ПРЕСА". 
  161. 18 лютого журналісту Олександру Ратушняку куля пробила ногу навиліт. Він був в жилеті "Преса".
  162. 18 лютого фрілансер-стрімер Громадського ТВ Микита Діденко отримав поранення від вибуху світлошумової гранати.
  163. 18 лютого журналіст телеканалу Business Олексій Кондаков постраждав від вибуху гранати під ногами. 
  164. В ніч з 18 на 19 лютого тітушки побили та відібрали телефон у журналіста "Українського тижня"Олександра Михельсона. Це сталося на розі В.Житомирської та Володимирської, де зібралося близько сотні тітушок.
  165. Вдень 18 лютого в Маріїнінському парку тітушки побили фотокора видання From-UA Віктора Гаценка. Йому розбили губу, болить ліва частина шиї. Зірвали посвідчення журналіста з шиї, викрадена із редакційної відеокамери карта пам'яті.
  166. 18 лютого у Києві по кореспонденту LB.ua Олегу Дишку, який йшов Хрещатиком з боку Європейської площі, силовики відкрили прицільний вогонь. Журналіст залишився цілий. За його словами, на вулиці поблизу нього не було нікого, тобто ніхто не міг спровокувати силовиків.
  167. У ніч на 19 лютого на Майдані Незалежності у Києві постраждав кореспондент телеканалу «Україна»Ігор Кримов. Під його ногами вибухнула світлошумова граната. Кримов має поранення ніг.
  168. 18 лютого у Києві на розі вулиці Шовковичної та Інститутської під час сутичок мітингувальників та силовиків постраждав фотокореспондент Associated Press Єфрем Лукацький. Він отримав поранення у пах від осколків світлошумової гранати.
  169. 18 лютого у Києві постраждав оператор Associated Press Юрій Уваров. Уварову гумова куля влучила під око. Але з ним все гаразд.
  170. 18 лютого на вул. Інститутській у Києві постраждала журналіст і блогер Олена Білозерська. У руку (без видимих пошкоджень) влучила гумова куля і камінь. Іншим разом під час зйомки наступу "Беркуту" до неї підбіг беркутівець, зірвав бейдж та вдарив кийком в області ребер. 
  171. 18 лютого у Києві на вулиці Інституській співробітники “Беркуту” розбили камеру оператору 5 каналу Івану Наконечному. Йому розбили камеру тоді, коли він знімав як беркутівці під час наступу на мітингувальників били хлопця. Сам Наконечний не постраждав.
  172. 18 лютого у Києві на вулиці Інституській співробітники “Беркуту” завдали ударів по ногах журналісту 5 каналу Андрію Ковальову. Беркутівці били довгими палицями. Ковальов додав, що серйозних тілесних ушкоджень у нього немає.
  173. 18 лютого фотокореспондента "Цензор.нет" та фрілансера Олексія Чернишова побив "Беркут". Не допомогло ні посвідчення, ні жилет, відібрали флешку з фотографіями і фільтр з противогазу.
  174. 18 лютого у Києві, під час штурму Будинку профспілок постраждав журналіст, фотокореспондент медіа-проекту «Київ єврейський» Олександр Токар. Його накрило вибухом світлошумової гранати. В результаті він контужений та став гірше чути. Фотоапарат випав та розбився.
  175. 18 лютого у Києві, в районі вулиці Інститутської, журналісту медіа-проекту «Київ єврейський» Юрію Шакарову град каменів потрапив в тулуб та спину, в нього сильний забій.
  176. 18 лютого у Києві, на вулиці Інститутській світлошумова граната розірвалася біля ніг фотокора газети "Природа і суспільство" Віктора Поденка, посікши ногу, куртку, влучивши в фотоапарат, той вийшов з ладу. 
  177. 18 лютого у Києві, в районі вулиці Інституської, журналісту, фотокореспонденту медіа-проекту «Київ єврейський» Федору Балановському велике каміння попало в голову – його врятувала каска, та вибухом світлошумової гранати кинуло на асфальт. У нього травмована нога, при падінні розбилася камера.
  178. 19 лютого у Києві в районі Майдану журналісту медіа-проекту «Київ єврейський» Іллі Шутову заряд дробу попав в руку. Шматки пластикової оболонки гранати потрапили в ногу. Гумова куля влучила в обличчя, після чого повністю запливло око, на обличчі гематома.
  179. 19 лютого гумова куля потрапила йому в стопу ноги журналіста фотокореспондент медіа-проекту «Київ єврейський» Олександра Токаря, він продовжує шкутильгати, нога болить.
  180. 19 лютого в Одесі журналісту інтернет-видання “Думская” Сергію Діброву невідомі чоловіки в масках та шоломах вибили з рук бітою телефон, з якого він вів пряму трансляцію.
  181. 19 лютого в Одесі постраждав оператор Нового каналу Ігор Казанжи під час розгону активістів Євромайдану біля будівлі облдержадміністрації. Він отримав удар по нозі від тітушка. На нього напав молодик в той момент, коли він знімав на відеокамеру як тітушки б’ють протестувальників.
  182. 19 лютого під час розгону сотнею тітушок мирного протесту в Одесі журналістку місцевого сайту "Репортер" Оксану Бутук тітушки кілька разів вдарили битою по спині. 
  183. 19 лютого під час розгону сотнею тітушок мирного протесту в Одесі постраждав фотокор агенції "Укрінформ" Андрій Новак. Невідомий ударив його битою по спині.
  184. 19 лютого під час розгону сотнею тітушок мирного протесту в Одесі фотокора газети "Комсомольська правда" Максим Войтенко. Тітушки намагалися забрати у нього камеру, а потім ударили битою по нозі.
  185. 19 лютого під час розгону сотнею тітушок мирного протесту в Одесі тітушки розбили голову оператору ТК "Первый городской" Едуард Шендерович. Його у важкому стані відвезли в лікарню.
  186. 19 лютого під час розгону сотнею тітушок мирного протесту в Одесі тітушки битою в живіт травмовали власного кореспондента Укрінформу в Одеській області Богдана Димовського.
  187. 19 лютого в Харкові під час зйомок силовиків побили оператора телеканалу СТБ Олександра Бринзу. Він потрапив в оточення силовиків. Отримав травми, йому пошкодили камеру. Це сталося під час розгону тітушками активістів, які блокували проїзд транспорту на територію Академії внутрішніх військ МВС України.
  188. 19 лютого в Одесі постраждав оператор телеканалу “Інтер” Ігор Мехоношин, який висвітлював мітинг євромайданівців під обласною держадміністртацією. Невідомі молодики в шоломах та з пов'язками "Антимайдан” розбили йому камеру і травмували кість руки.
  189. 19 лютого в Одесі постраждав журналіст телеканалу "Первый городской" Микола Покровський. Під час розгону тітушками мітингу євромайданівців його били битою по спині і ногою в обличчя. 
  190. 19 лютого у Харкові під час розгону тітушками активістів, які блокували проїзд транспорту на територію Академії внутрішніх військ МВС України, побили оператора "Надзвичайних новин" Віталія Гнідого — вдарили битою по руці та пошкодили камеру.
  191. 19 лютого у Харкові під час розгону тітушками активістів, які блокували проїзд транспорту на територію Академії внутрішніх військ МВС України, тітушки відібрали відеокамеру у оператора телепрограми “Вісті” телеканалу "Фора" Ігоря Мельника.
  192. 19 лютого у Харкові постраждала журналіст СТБ Маша Малевська, яка працювала разом з оператором Олександром Бринзою у парі. Беркутівці били її кийками по шиї, руках і ногах. Це сталося під час розгону тітушками активістів, які блокували проїзд транспорту на територію Академії внутрішніх військ МВС України.
  193. 19 лютого в Одесі тітушки побили журналіста місцевого телеканалу «Репортер» Леонід Соболєв. Йому наносили удари по нирках і печінці, коли він потрапив в полон до бойовиків-“антімайданівців”, які влаштували побоїще біля облдержадміністрації.
  194. 19 лютого в Одесі молодики у шоломах та касках побили оператора телеканалу “Первый городской”Ігоря Гвоздєва під час сутичок під стінами обласної держадміністрації. Унаслідок нападу у оператора зламана ліва рука і зламана та викрадена відеокамера.

  195. 19 лютого в Одесі молодики у шоломах та касках побили оператора 5 каналу Сергія Іщенка під час нападу на мітингувальників-євромайданівців під стінами обласної держадміністрації. Тітушки били оператора по ногах та зламали відеокамеру.

  196. 20 лютого у Черкасах під час штурму “Беркутом” черкащан на блок-пості біля дамби, фотографу газети “Вечірні Черкаси” Ігорю Єфімову проломили голову.
  197. 20 лютого у стрімера "Громадського ТВ" Антона Ємельянова силовики відібрали всю техніку, з допомогою якої він вів онлайн-трансляцію з перехрестя вулиць Інститутської та Банкової.
  198. 20 лютого у головного редактора "Тиждень.юа" Дмитра Крапивенка разом з іншими журналістами з автомата цілився Беркут. Журналісту вдалось уникнути поранень.
  199. 20 лютого у журналістку телеканалу UBR Христину Стець разом з іншими журналістами з автомата цілився Беркут. Журналісці вдалось уникнути поранень.
  200. 20 лютого у оператора телеканалу UBR Володимира Гулевця разом з іншими журналістами з автомата цілився Беркут. Журналісту вдалось уникнути поранень.
  201. 20 лютого у Полтаві мітингувальник зламав камеру журналісту інтернет-видання  Vpoltave.infoАнатолію Мележику.
  202. 21 лютого у Сімферополі тітушки побили оператора телеканалу ATR Асана Емінова, який у республіканській лікарні ім. Семашка знімав прибулих на лікування учасників Антимайдану, організованого в Маріїнському парку м. Києва. Тітушки били Емінова по обличчю, розбили губу, повалили на землю і копали ногами. Також нападники пошкодили відеокамеру. 
  203. 24 лютого перед Одеською міськрадою під час потасовки прихильників старого режиму і майданівцями тітушки пошкодили об'єктив кореспонденту сайту "Новостник" Івану Страхову
  204. 24 лютого перед Одеською міськрадою під час потасовки прихильників старого режиму і майданівцями антимайданівці розбили мобільний телефон кореспонденту сайту "Новостник"Михайлу Кушніру
  205. 24 лютого біля Одеської мерії тітушки двічі напали на кореспондента інтернет-видання "048.ua"Світлана Городілову. Їй заламували руки, відбирали камеру.
  206. 24 лютого біля Одеської мерії тітушки двічі напали на кореспондента видання "Відкат" Віру Запорожець. Коли Віра Запорожець знімала бійку біля міськради, один з тітушок з металевим кийком підбіг і штовхнув її в спину, щоб не знімала. Журналістка впала зі сходів.
Liked the article?
Help us be even more cool!