ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина пригрозила Росії наслідками за кібератаку

03.05.2024, 12:10

Кібератака, яку вчинила пов’язана з російською розвідкою група хакерів, матиме наслідки для Росії. Про це заявила 3 травня міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє Reuters.

У січні 2023 року Берлін заявив, що російські хакери поклали кілька німецьких сайтів у відповідь на рішення німецького уряду надіслати Україні танки, але відчутної шкоди ця кібератака не завдала.

“Тепер ми можемо впевнено приписати тогорічну атаку російській групі APT28, підконтрольній російській службі військової розвідки ГРУ”, – зазначила Бербок на пресконференції в австралійському місті Аделаїда.

Вона додала, що це “геть неприпустимо й не мине без наслідків для Росії”.

У березні 2024 року німецькі органи з кібербезпеки, а також дослідники, що працюють на корпорацію Alphabet (власник Google), заявляли, що схожу групу APT29 спіймали на спробі атакувати кілька політичних партій у Німеччині з метою зламу мереж і викрадення даних.

Як повідомляв ІМІ, Німеччина, Польща та Франція домовилися разом боротися з дезінформацією та пропагандою, яку Росія поширює в кіберпросторі. Йдеться про новий “механізм запобігання”, мета якого полягає в розкритті спроб дестабілізації та їхньому оприлюдненні. Наприкінці січня Париж уже звинувачував Москву в кампанії з дезінформації за участю російських державних ЗМІ.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!