ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Зоря Полтавщини” просить облраду про дотацію на сплату комуналки музею газети

11.11.2016, 11:19

Газета “Зоря Полтавщини” звернулася до Полтавської обласної ради з проханням не нараховувати їй орендну плату і надати дотацію на сплату комунальних платежів за одне з приміщень газети, яке відведено під розміщення музею історії газети. Про це йдеться у блозі депутатки Полтавської облради Ірини Степаненко на сайті видання “Полтавщина”.

“Дане питання розглядалося бюджетною комісією, де я заступник голови. На засіданні комісії я запропонувала відвідати музей і на місці все побачити і вивчити питання. А до того моменту відкласти його розгляд. Комісія зі мною погодилася і направила мене оглянути музей”, - розповіла Степаненко.

Після  того як вона оглянула приміщення, Ірина Степаненко зазначила, що газета є на сьогодні приватним закладом і повинна самостійно планувати та здійснювати власні витрати. А в обласної ради, за її словами, “немає такої законної можливості сплачувати за бюджетний рахунок комунальні платежі за інший приватний заклад”, тому що “…громада в особі обласної ради аж ніяк не має відношення до даного питання. Громада не власник, не розпорядник”.

“Витрати (газети - ред.) плануються і здійснюються залежно від доходів. Якщо доходи дозволяють, то чому б і не утримувати музей. А якщо не дозволяють, то потрібно від чогось відмовлятися і вкладатися у свій бюджет”, - сказала вона.

Також депутатка запропонувала газеті звернутися до журналістської кафедри, оскільки це є цільовою аудиторією, то “нехай беруть собі на баланс, навчають студентів”.

Як повідомляв ІМІ, 1 червня поточного року Полтавська облрада вийшла із співзасновників газети “Зоря Полтавщини”. У 2015 році це видання отримувало дотації з обласного бюджету (загальний дохід на 2015 рік 3 млн 400 тис. грн) – 15% з цієї суми.

Фото - “Полтавщина”

Liked the article?
Help us be even more cool!