ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Zoom заблокував акаунти китайських правозахисників за вказівкою влади КНР

12.06.2020, 14:45
Фото – medium.com
Фото – medium.com

Сервіс відеоконференцій Zoom підтвердив, що заблокував акаунти трьох активістів за вказівкою влади Китаю. Та заявила, що дії активістів були незаконними й порушували китайське законодавство.

Про це повідомляється в заяві Zoom, інформує Громадське з посиланням на The Guardian.

Йдеться про блокування акаунтів трьох китайських правозахисників, які в Zoom організували онлайн-заходи зі вшанування пам’яті загиблих під час повстання на площі Тяньаньмень у червні 1989 року, а також обговорення ситуації в Гонконгу.

“Влада Китаю повідомила нам, що ця діяльність у Китаї нелегальна, і зажадала від Zoom припинити зустрічі й деактивувати акаунти організаторів”, – йдеться в повідомленні компанії.

Вона додала, що не передала китайській владі жодної користувацької інформації чи даних про зміст зустрічі.

Усі троє заблокованих користувачів хоча й родом із Китаю, але мешкають на території США та Гонконгу – автономної території в складі КНР. Zoom не пояснив, за яким саме законом дії активістів визнано незаконними в Китаї, утім уточнив, що не може блокувати доступ до зустрічей лише в межах окремої країни, тому й деактивував акаунти китайців.

Самі активісти назвали рішення Zoom прикладом політичної цензури й звинуватили сервіс у потраплянні під китайський вплив.

Як повідомляв ІМІ, компанія Zoom Video Communications оголосила про свої наміри співпрацювати з правоохоронними органами та ФБР.

Liked the article?
Help us be even more cool!