ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ZN.UA опублікував документ, в яких АП наказує притягнути до відповідальності журналіста

24.10.2014, 11:53

ZN.UA опублікувало документ з дорученням Адміністрації Президента Генпрокурору Віталію Яремі притягнути до відповідальності журналіста "Дзеркала тижня" Дмитра Менделєєва за його статтю про зловживання держкомпаній при продажу зброї.

Документ також містить дані, які не підлягають розголошенню, тому вони заретушовані.

Редакція опублікувала повний скан протокольного рішення за результатами засідання президента з силовиками, яке містить в пункті 20 дане доручення Генпрокурору у відповідь на заяву президента Петра Порошенка про те, що не існує ніякого доручення його адміністрації притягнути до відповідальності журналіста.

"За результатами проведеної перевірки в разі підтвердження наявності складу злочину за ознакою підриву обороноздатності держави притягнути до відповідальності автора статті про продаж зброї та військового майна, яка була викладена на сайті Інтернет-видання "Дзеркало тижня", - сказано в п.20 протокольного рішення.

Багато президентських рішень, що містяться в протоколі, дійсно актуальні донині і не підлягають розголошенню, тому редакція приховала весь інший зміст документа.

Видання також опублікувало лист глави Адміністрації Президента Бориса Ложкіна прем'єр-міністру Арсенію Яценюку від 8 вересня 2014 р., який супроводжує протокольне рішення за результатами наради Президента України з керівниками центральних органів виконавчої влади від 7 вересня 2014 р. в АП. Що підтверджує наявність згаданого вище документа.

Як повідомляв ІМ, державний концерн «Укроборонпром» та Міністерство оборони України подали позов на «Дзеркало тижня. Україна», автора тижневика Дмитра Менделєєва та  активіста-волонтера батальйону «Азов» Світлану Зварич.

Обидві організації вирішили захистити свою ділову репутацію після публікації на сайті DT.UA статті "Тінь війни", автором якої є Дмитро Менделєєв. У статті стверджувалось, що підприємства й посередницькі фірми «Укроборонпрому» під час воєнних дій продавали зброю захисникам України. Міноборони і «Укроборонпром» домагатимуться у суді  захисту своєї ділової репутації.

Президент України Петро Порошенко доручив Генпрокуратурі притягнути до відповідальності Мендєлєєва за статтю після перевірки «у випадку підтвердження наявності складу злочину».

18 жовтня Президент України Петро Порошенко заявив, що під час його президентської каденції Міністерство оборони і державний концерн «Укроборонпром» не продавали зброю на внутрішньому ринку, і звинуватив видання «Дзеркало тижня. Україна» у порушенні журналістських стандартів.

Президент України Петро Порошенко назвав нісенітницею новину про те, що за розслідування, зроблене одним з журналістів "Дзеркало тижня. Україна", почнеться прокурорське переслідування самого журналіста. "...з'явилося фейковое повідомлення, в якому від імені президента дається доручення залучити до відповідальності журналіста. Це - нісенітниця!", - сказав глава держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!