ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знімок українського фотографа назвали символом пожеж Туреччини

09.08.2021, 13:54
Фото - Мішка Бочкарьов
Фото - Мішка Бочкарьов

Одразу два видання The Guardian та Vice опублікували фото українського фотографа Мішки Бочкарьова, який став символом пожеж Туреччини, повідомляє Суспільне

Як пише видання, по всій Туреччині пройшло понад 180 пожеж, які забрали життя щонайменше восьми людей. За словами очевидців, це наймасштабніші пожежі, які коли-небудь були в країні. Полум’я знищило також величезну частину соснового лісу та сільськогосподарські угіддя. ⁣

Фотографією масово поділилися турецькі користувачі cоцмереж, шоковані поширенням безпрецедентних лісових пожеж.

Український фотограф Мішка Бочкарьов зробив знімок в Анталії, на якому зображений хлопчик, який готується викупатися, на тлі темно-червоного неба, затягнутого густим димом. На фото також - море та сіро-коричнева хмара, яка стає все більшою та більшою.

“Я був у кімнаті, коли побачив дим, трохи пізніше почали літати літаки та вертольоти. Я пішов на пляж з фотоапаратом, але було дуже спекотно, близько 37 градусів за Цельсієм, і я повернувся до кімнати через 15 хвилин. Коли я зробив фото, було відчуття унікальності й тривожності. Звичайно, я радий знімку, але розумію, що це велика удача”, - розповів Бочкарьов виданню Vice.

Мішка Бочкарьов – український фотограф. Публікувався на сайті Dazed and Confused, зараз займається розвитком фотоагенцій Headshot.Agency і Join The Cool.

Нагадаємо, 28 липня у Туреччині у місті Манавгат у курортній провінції Анталія спалахнула лісова пожежа. Через спеку та сильний вітер вогонь швидко поширювався, наступного дня пожежі спалахнули у популярних курортних містах — Мармарисі та Бодрумі.

31 липня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що він вважає причиною пожеж можливі підпали.

2 серпня влада Туреччини заявила, що погасила 122 пожежі за останні дні, а також повідомила про 8 загиблих та понад 800 постраждалих.

Супутник NASA зміг сфотографувати масштабні лісові пожежі, які вже понад тиждень тривають у Туреччині.

Liked the article?
Help us be even more cool!