ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знімальну групу "112 Україна" побили під час зйомок сюжету про психоневрологічний інтернат

17.09.2018, 11:52
Фото - Фейсбук Світлани Федик

На журналістку телеканалу “112 Україна” Світлану Федик напали під час зйомок сюжету про дитячий психоневрологічний інтернат у Верхньодніпровському Дніпропетровської області. Також постраждав оператор знімальної групи, розбита техніка. Про інцидент вона повідомила на власній сторінці Facebook, повідомляє 112.ua.

Інцидент стався під час зйомок сюжету про керівника інтернату Геннадія Феденка. За інформацією журналістки, від Феденка регулярно страждали і діти, і навіть співробітники інтернату, він же систематично відмовляв поліції у проведенні судмедекспертизи постраждалих дітей.

За словами Федик, її в обличчя вдарив директор інтернату, а оператора побив психіатр установи. Також, за словами журналістки, директор відібрав телефон, на який вона знімала напад на оператора каналу.

Знімальна група проводила зйомки, і, за словами журналістки, кілька разів зіткнулася з перешкоджанням діяльності і провокаціями, після чого на журналістку і оператора напав психіатр установи. Він спробував відібрати камеру, але, зіткнувшись з опором, почав бити оператора.

Світлана Федик фіксувала, що відбувається, на телефон, але на неї напав Геннадій Феденко і спробував відібрати техніку. З часом йому це вдалося, і журналісти пішли з території інтернату, щоб уникнути нових травм.

“Я разом з оператором проводили зйомку на території інтернату. Нам грубо перешкоджали. Директор закладу кілька разів підходив до мене і розігрував штучно створену провокацію, режисером якої був він сам. На своєму телефоні Геннадій Феденко вмикав камеру, знімав мене і кричав “не штовхайте мене!”. Хоча я стояла за півметра від нього і навіть його не торкалася. Після цих слів він з розмаху бив мене у плече. Так кілька разів. Та найгірше було далі.

На коридор вибіг неадекватний чоловік, який почав забирати в нас техніку. То був психіатр. Психіатр!!!!! Він вчепився як п’явка в руку оператору і почав виривати камеру. Мій мужній колега проявив неймовірну стійкість і до останнього намагався знімати відео. Психіатр озвірів і з розмаху почав товкти оператором і камерою об стіну. Намагався розбити техніку. І навіть тоді, коли від ударів на руках мого колеги виступила кров, він все одно не випускав камеру з рук”, - написала Федик.

Пізніше була викликана поліція, слідчим Геннадій Феденко заявив, що не було телефону, і його ніхто не відбирав.

Крім того, Світлана Федик повідомила про інцидент в облуправління поліції і в обласну раду, в чиїй комунальної власності знаходиться інтернат. Через деякий час телефон повернув заступник диктора, заявивши, що Світлана Федик кинула його на території установі. Виявилося, що з телефона була видалена вся інформація.

Журналістка зазначила, що глава Дніпропетровської облради приніс свої вибачення і обіцяв подумати про зміну персони директора.

В коментарі ІМІ журналістка повідомила, що вони пройшли судмедекспертизу, але видимих травм немає.

За даним фактом Головне управління Національної поліції України в Дніпропетровській області порушило 12 вересня кримінальне провадження за частиною першою статті 171 “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”, повідомили “Детектору медіа” в комунікаційному відділі ГУНП.

Як повідомив “Дніпрограду” директор Верхньодніпровського дитячого будинку-інтернату №2 Геннадій Феденко, журналісти незаконно зайшли на територію інтернату і під супроводом одіозного депутата обласної ради Анатолія Гайворонського влаштували скандал у присутності дітей.

“Згідно із Законом України “Про психіатричну допомогу” вести зйомку на території нашого закладу без спеціального дозволу з облради було заборонено. На прохідній депутат Гайворонський заблокував охоронця та пропустив журналістів. Згодом мені повідомили, що невідомі особи пересуваються територією інтернату та проводять відеозйомку. Коли я вийшов, вони вже побували у їдальні та рухалися в сторону кімнат, де у той час спали діти молодших груп. Через зйомки всі вони прокинулися”, - розповів директор.

Щодо нападу на журналістку, то Генадій Феденко зазначає, що був на іншому поверсі й не бачив як стався конфлікт. Також директор спростовує інформацію про начебто викрадення телефону журналістки.

“Після того, як все закінчилося, одна із робітниць сказала мені, що знайшла на поверсі мобільний телефон. У відповідь я попросив віднести його на прохідну, де телефон і віддали назад”, - зазначив Феденко.

Наразі із ситуацією розбирається обласна рада та правоохоронці, повідомляє видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!