ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знімальну групу "НикВести" намагалися не допустити на сесію міськради в Южноукраїнську

Скриншот з відео НикВести
Скриншот з відео НикВести

Журналістку Олену Козубовську та оператора Сергія Овчаришина миколаївського онлайн-медіа “НикВести” намагалися не допустити до приміщення, у якому відбувалося позачергове засідання сесії Южноукраїнської міської ради. Поліція ж не знайшла порушень з боку медійників, тож журналісти були на засіданні та фіксували його.

Інцидент стався 5 вересня, повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Депутати в Южноукраїнську провели зібрання, щоб переобрати секретаря міськради – виконувача обов’язків міського голови.

На початку сесії роботі журналістів “НикВести” почали перешкоджати деякі депутати, зокрема представниця забороненої ОПЗЖ Анжела Савастру, яка обіймає посаду заступника генерального директора Південноукраїнської АЕС. Вона викликала поліцію і просила не допустити представників медіа до роботи в залі. 

Депутатка аргументувала це тим, що журналісти “не акредитовані”, а засідання взагалі проводиться в закритому режимі.

Поліція своєю чергою, перевіривши всі обставини, не вчинила незаконних дій на вимогу депутатки, тож журналісти мали змогу бути присутніми на засіданні.

“Організатори сесії наголошували на тому, що засідання взагалі закрите і ми не маємо права там перебувати. Згодом почали погрожувати поліцією і не пускали до зали, де проводили засідання. Депутатка наголошувала на тому, що вона за власні кошти винайняла приміщення в місцевому будинку культури “Енергетик”, тому, якщо ми хочемо там перебувати, маємо платити за оренду. На місце все ж викликали слідчу групу, однак після її приїзду депутатка відмовилася писати заяву”, – розповіла ІМІ журналістка Олена Козубовська.

У головному управлінні Нацполіції в Миколаївській області представниці ІМІ підтвердили, що інцидент дійсно був, але в результаті депутатка відмовилася писати заяву проти журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!