ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЗМІ: У 2022 році МЗС Угорщини заперечувало інформацію про кібератаку росіян на свою установу, знаючи про неї

Угорські журналісти отримали доступ до внутрішніх документів, які підтверджують, що в березні 2022 року МЗС Угорщини зазнало масштабної кібератаки на свою ІТ-мережу з боку російських спецслужб.

Про це повідомляє “Бабель” з посиланням на угорське видання 444.

Коли угорські медіа повідомили про це безпосередньо в березні 2022 року, МЗС Угорщини інформацію спростувало.

Отримані ж документи підтверджують: кібератака не тільки була, а про неї знали. Керівник однієї з угорських спецслужб чітко описує масштабні кібератаки й називає виконавців.

За його даними, російські хакери скомпрометували понад 930 серверів, поштову службу, службу файлового сервера, системи, які здійснюють ідентифікацію та керування авторизацією користувачів.

До того ж хакерам вдалося побачити листи, файли, особисті дані співробітників МЗС і багато іншої конфіденційної інформації.

У листі до МЗС керівник угорської спецслужби пише, що до атаки можуть бути причетні групи APT 28, повʼязаної з ГРУ рф, та АРТ 29, повʼязаної з ФСБ або Службою зовнішньої розвідки рф. У тексті групи позначили як APT, що перекладається англійською як Advanced Persistent Threat 

Днями премʼєр-міністр Віктор Орбан заявив, що в Угорщині “найкраща система національної безпеки в Європі з погляду технічних і людських можливостей”. З цієї нагоди журналісти запитали міністра закордонних справ Петера Сіярто про кібератаку у 2022 році: як хакери з російської спецслужби змогли проникнути в систему міністерства та викрасти з неї велику кількість даних.

Спочатку Сіярто заперечив, що знає про щось подібне, але коли йому показали внутрішній документ з доказом, що таке сталося, він заявив, мовляв, “організації, які мають на це повноваження і можливості”, вжили необхідних заходів.

Водночас угорський міністр закордонних справ поставив під сумнів, чи законно медіа отримало внутрішні документи відомства і чи перевірило інформацію. 

Журналісти запевнили, що отримані документи не підпадають під дію закону про захист секретних даних, а також вони достовірні.

Liked the article?
Help us be even more cool!