ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЗМІ поширили план скасування карантину. Влада назвала його фейком та дезінформацією

08.04.2020, 16:22
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Українські ЗМІ поширили 7 квітня орієнтовний план скасування карантину. Це повідомлення влада назвала фейком та дезінформацією, повідомляє "Детектор медіа".

Так, 7 квітня видання LB.ua із посиланням на власні джерела повідомило, що існує орієнтовний план скасування карантину, запровадженого в Україні через пандемію коронавірусу. 

Зокрема, план, за повідомленням ресурсу, передбачав, що з 14 квітня відкриються невеликі магазини, які мають площу до 400 кв. м, а також усі будівельні та садові комплекси, незалежно від площі; з 1 травня відкриються інші магазини, торговельні центри, перукарні; із середини травня відновиться навчальний процес у школах. Також дозволять приймати відвідувачів ресторанам  і косметичним салонам. Кордони можуть залишитися закритими до кінця червня, аеропорти також не працюватимуть. Обмеження на виїзд залежатимуть від розвитку ситуації. Святкування Великодня не заборонятимуть. Обмеження не дозволяють ходити в гості, але поліція не ходитиме по квартирах і перевірятиме дотримання цих правил.

Як пише видання, цей план поширили інші українські ЗМІ – 24 канал, 5 канал та десятки інших.

Сьогодні, 8 квітня, на засіданні Кабміну Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що карантин не буде послаблений у квітні і буде продовжений до травня.

"Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то лише в травні ми почнемо вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено з 14 квітня, як було розповсюджено в деяких фейкових інформаціях, яка розійшлася вчора по інформканалам. Протягом квітня ми не відступимо від карантинного режиму, який запроваджено до 24 квітня і, можливо, буде продовжено до початку травня", – цитує прем’єра РБК-Україна. 

"Фейковим" цей план називає і СБУ. А секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов назвав повідомлення ЗМІ "безвідповідальною дезінформацією й елементом інформаційної спецоперації, яка реалізується проти нашої країни з метою дестабілізації ситуації".

Водночас, зазначає "Детектор медіа", Шмигаль минулого тижня у відеозверненні сам анонсував поступове пом'якшення карантину для працездатних громадян і часткове відновлення руху транспорту, яке почнеться наприкінці квітня. Тоді він наголосив, що для школярів, студентів та пенсіонерів карантин буде продовжено, заборони на масові збори збережуться, як і вимога на обов’язкове носіння масок та дотримання соціальної дистанції. 

Також минулого тижня МОН називало інформацію про продовження карантину до 15 травня фейком.

Liked the article?
Help us be even more cool!