ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЗМІ почали друкувати щоденник Марії Варфоломєєвої

07.07.2016, 15:33

ЗМІ почали друкувати щоденник Марії Варфоломєєвої, яка понад рік перебувала у полоні бойовиків “ЛНР”. Зокрема, Радіо Свобода опублікувало на інтернет-сайті уривки зі щоденника Марії. Про це повідомляється на сайті Національної спілки журналістів України.

До того, як потрапити в полон, Марія Варфоломєєва висвітлювала події в Луганську в “найгарячіші” дні збройного конфлікту на Донбасі.

Марія описувала і фотографувала життя людей в окупованому місті, починаючи з літа 2014 року.

“У серпні, коли посилились обстріли Луганська, доводилося спати в коридорі. Це, звісно, було лише ілюзією безпеки: від прямого потрапляння нічого не врятує. Але так здавалося спокійніше… Протягом п’яти місяців у деяких районах Луганська не було води і світла. У черзі за водою луганчани стояли по 2-3 години під палючим сонцем і під загрозою обстрілу. Тут проявилися хороші і погані якості людей. Однорукий старий ніс на культі бутель води, а поруч стояли здорові мужики, і всім було байдуже. Тільки після того, як я взялася йому допомогти, їм стало соромно, і вони забрали бутилі в мене і у нього і провели його до дому…”, – написала в щоденнику Марія Варфоломєєва.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня 2016 року з полону “ЛНР” звільнено луганську журналістку Марію Варфоломєєву.

У полоні Марія Варфоломєєва перебувала з 9 січня 2015 року, коли у Луганську бойовики “ЛНР” взяли її в заручники. Затримали її через фотографування будівель у Луганську, в яких знаходилися бойовики. За словами журналістки, вона робила фотозйомку для одного з харківських видань.

Liked the article?
Help us be even more cool!