ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЗМІ не мають бути пасивними ретрансляторами ненависті – Оксана Романюк

18.03.2021, 10:54
Фото – mpvusa.org
Фото – mpvusa.org

Виконавча директорка Інституту масової інформації та членкиня Комісії з журналістської етики Оксана Романюк закликала представників засобів масової інформації не бути пасивними ретрансляторами ненависті, а шукати й показувати правду.

Про це вона сказала 17 березня під час дискусії “Злочини ненависті в ЗМІ: як працювати зі складними темами?”, повідомляє ZMINA.

Вона нагадала учасникам дискусії про місію журналістики – інформувати суспільство правдиво і повно та дотримуватися балансу думок.  

“У наш час, коли події в ЗМІ подаються дуже швидко, стандарти балансу підмінюються технічним поданням сторін – жертви і агресора, – це штучний баланс, який не дає аудиторії розуміння, що істинно й що хибно”, – зазначила Романюк. 

На переконання експертки, під час підготування матеріалів журналіст має аналізувати ситуацію, а не просто описувати її. Якщо медіа вирішили транслювати голос агресора, то перед кожним таким випадком має проходити редакційна нарада щодо доцільності цих коментарів, а журналіст має чітко проаналізувати аргументацію запрошеного гостя під час висвітлення. 

Оксана Романюк закликала представників ЗМІ не бути пасивними ретрансляторами ненависті, а шукати й показувати правду, а також давати позицію уповноважених представників держави, органів влади, місцевого самоврядування, які мають пояснювати, що роблять для подолання дискримінації та упередженості в суспільстві.

Liked the article?
Help us be even more cool!