ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зинич програв суд «Експресу»

06.04.2012, 04:26
4 квітня Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Львівської області за позовом Миколи Зинича до ТОВ "Видавнича група “Супердрук” (колишній видавець газети "Експрес") про визнання недійсною реорганізації компанії “Супердрук” шляхом виділення з неї ТОВ “Системи друку та доставки”, передає "Телекритика".

Головуюча судової колегії Віра Гриців проголосила вступну та резолютивну частину постанови. Рішення суду першої інстанції скасоване. Постановлено нове рішення, яким позивачу відмовлено в позові повністю. Постанова набула чинності з моменту проголошення.

Таким чином, скасовано рішення Господарського суду Львівської області від 21 грудня 2011 року, на знак протесту проти якого газета “Експрес” 26 січня вийшла у світ з незадрукованою першою шпальтою. Як пояснили в редакції, тоді в суді “було скасовано один iз засновницьких документiв пiдприємства, що видає газету “Експрес” та найпопулярнiшi серед читачiв країни україномовнi видання - газети “Пост-Поступ”, “Вiсник пенсiонера”, “Порадник господаря”, “Добрий лiкар”, “Cool Експрес”.

Коментуючи “Телекритиці” рішення апеляційного суду від 4 квітня, головний редактор газети “Експрес” Ігор Починок сказав: “З нашої точки зору, рішення означає, що суду дали можливість приймати рішення, не тиснучи на нього. Це розуміння того, що люди, які затіяли війну з газетою, зрозуміли, що ціна їхньої можливої перемоги буде пірровою”.

“Ми мали бездоганні докази того, як створювався замах на газету і що за цим стоять конкретні люди з чіткими політичними завданнями, які нас просили в парламентському комітеті. Але ми вирішили утриматися від їх оприлюднення до завершення процесу», - зазначив він. На запитання, коли редакція оприлюднить свої докази, Починок відповів: "Ми бачимо, що процес вирівнявся, і для нас важливо, щоб суду дали можливість працювати. Якщо ми помітимо, що люди зробили висновки лише короткочасні, то ми без сумніву доведемо цю справу до кінця”.

Представник інтересів Миколи Зинича в суді Андрій Потинський не може коментувати рішення апеляційного суду, поки не отримає його повний текст, оскільки наразі не знає, з яких підстав суд прийшов до тих висновків, які оголосив на судовому засіданні. Але він запевнив, що обов'язково оскаржуватиме це рішення в касаційному порядку.

“На нашу думку, рішення суду першої інстанції є абсолютно законним. Рішення про реорганізацію підприємства шляхом виділення порушує права Зинича, оскільки він мав брати участь у цьому виділенні, він міг подати заяву про те, що хоче брати участь у новому підприємстві, яке виділилося. І його як учасника було позбавлено цього права. Ми на підтвердження своєї правової позиції надали постанову Вищого господарського суду по аналогічній справі, тільки в ній пан Зинич оскаржував рішення про ліквідацію товариства “Видавнича група “Супердрук”. І в цій справі суд при тих самих обставинах (обставини прийняття рішення про реорганізацію та про ліквідацію товариства були однаковими: Зинич не повідомлявся про збори учасників товариства, його права були порушені) прийняв рішення на нашу користь”, - зауважив Потинський.

Нагадаємо, Микола Зинич, якому належить 22,85% статутного капіталу ТОВ “Видавнича група “Супердрук”, оскаржував рішення загальних зборів учасників цього товариства, тому що вони відбулися за його відсутності, а участь у них брали лише двоє учасників товариства - ТОВ “Правобережна інформаційна компанія” та Ігор Починок. Позивача на зборах не було, оскільки перед тим рішенням загальних зборів від 18.06.2010 його було виключено з учасників товариства. Однак він оскаржив це рішення в суді, виграв справу і наразі знову є учасником товариства.

21 грудня 2011 року Господарський суд Львівської області задовольнив позов Миколи Зинича до ТОВ “Видавнича група “Супердрук” (ця компанія є правонаступником ТОВ “Видавнича група “Експрес” - колишнього видавця газети «Експрес») про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників товариства від 27.08.2010 про виділення з ТОВ «Видавнича група “Супердрук” юридичної особи ТОВ «Системи друку та доставки». Третіми сторонами в справі був нинішній видавець газети “Експрес” - ТОВ “Експрес медіа груп”, а також засновники ТОВ “Видавнича група “Супердрук” - Ігор Починок і ТОВ “Правобережна інформаційна компанія”.

20 березня 2012 року Вищий господарський суд України залишив у силі рішення Господарського суду Львівської області від 27 жовтня 2011 року та Львівського апеляційного господарського суду від 15 грудня 2011 року про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників ТОВ “Видавнича група “Супердрук” від 14 квітня 2011 року про припинення товариства. Таким чином суд залишив без задоволення касаційні скарги ТОВ “Видавнича група “Супердрук” і ТОВ “Правобережна інформаційна компанія” на рішення судів, прийняті на користь позивача - Миколи Зинича.

Микола Зинич подав понад 10 позовів до ТОВ “Видавнича група “Супердрук” на поновлення своїх прав як міноритарного акціонера.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!