ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ZIK спростовує "тісну співпрацю" з АП

01.03.2019, 14:08

Телеканал ZIK спростовує закиди журналіста Олексія Братущака щодо “тісної співпраці” з Адміністрацією Президента України. Про це повідомляється на сайті каналу.

Як зазначає телеканал, участь першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського в програмі Vox Populi був вибором глядачів, оскільки він цього тижня є “беззаперечним “ньюзмейкером” через журналістське розслідування проекту “Наші гроші з Денисом Бігусом” про розкрадання в оборонній сфері.

“Тож вибір глядачів програми Vox Populi на телеканалі ZIK пана Гладковсього в якості гостя ефіру є зрозумілим та закономірним. <…> Гостей обирає аудиторія власноруч шляхом голосування на сайті. Усі охочі мають змогу проголосувати за наявну кандидатуру або ж запропонувати свою. Кожен також може поставити гостю запитання – в коментарях до ефіру та безпосередньо під час програми”, – зазначає канал.

Щодо закидів журналіста Олексія Братущака стосовно “тісної співпраці” каналу з Адміністрацією Президента України, “то керівництво ZIKу дивує, чому свою принципову позицію журналіст вирішив продемонструвати саме зараз. А не тоді, коли Олексій тільки прийшов на ZIK і канал​​у приписували “​​продаж​” Вікторові Медведчуку. Або згодом – Дмитрові Фірташу”.

“Стосовно комерційної співпраці телеканалу ZIK не тільки з Блоком Петра Порошенка, а й з іншими політичними партіями, то розміщення матеріалів передвиборної агітації здійснюється виключно на підставі угод з кандидатами на Пост Президента України та обов’язково здійснення попередньої оплати використання ефіру каналу за рахунок коштів виборчого фонду кандидата. Іншого чинним законодавством не передбачено”, – зазначив канал.

Як повідомляв ІМІ, 28 лютого журналіст тижневика “Деталі” телеканалу ZIK Олексій Братущак заявив, що звільняється з каналу через цензуру у зв’язку з інформаційною співпрацею каналу з Адміністрацією Президента України.

Liked the article?
Help us be even more cool!