ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зі структури власності “Інтера” вибула Світлана Плужнікова

04.04.2017, 12:20

Зі структури власності телеканалу “Інтер” вибула Світлана Плужнікова, яка раніше опосередковано володіла 10% каналу, повідомляє “Детектор медіа”.

Згідно з оприлюдненими на сайті телеканалу (ПрАТ “Телеканал “Інтер”) документами, його кінцевим бенефіціарним власником станом на 31 грудня 2016 року є Дмитро Фірташ (опосередковано володіє 36% телеканалу), власниками істотної участі – Валерій Хорошковський (опосередковано володіє 45% телеканалу) і громадянин Кіпру Васула Константіноу (опосередковано володіє 10% телеканалу).

Сергій Льовочкін теж присутній у структурі власності каналу, але він не є власником істотної участі, оскільки опосередковано володіє менш ніж 10% телеканалу, а саме – 9%.

Як пише видання, у документах телеканалу “Інтер” не вказано жодних змін у структурі власності у 2016 році. Хоча, якщо порівняти їх з документами за 2015 рік, можна помітити зміни. Зі структури власності каналу вибула Світлана Плужнікова, яка раніше опосередковано володіла 10% “Інтера”, – її замінив громадянин Кіпру Васула Константіноу. Плужнікова була власницею компанії Pegasus Entertainment Limited з Британських Віргінських островів, яка володіла ТОВ “Пегас телебачення”, яке й було прямим власником 10% ПрАТ “Телеканал “Інтер”. Натомість нині компанією Pegasus Entertainment Limited через ланцюжок із двох белізьких офшорів One Solutions Corp. і Sky Ventures Limited володіє Васула Константіноу.

Крім того, з ланцюжку компаній, які показують зв’язок Валерія Хорошковського з телеканалом “Інтер”, вибув белізький офшор K.H.Management (решта компаній у ланцюжку залишилася незмінною). Тобто Хорошковський через ланцюжок із двох кіпрських компаній K.H.Investments і K.H.Media володіє 50% кіпрської компанії Inter Media Group Limited, яка є власницею ТОВ “Український медіа-проект” (володіє 61% акцій телеканалу “Інтер”) і кіпрської компанії Vacea Ventures Limited (володіє 29% акцій телеканалу “Інтер”).

Таким чином, пише видання, Валерій Хорошковський продовжує опосередковано володіти 45% каналу. При цьому заявлений кінцевий бенефіціарний власник “Інтера” Дмитро Фірташ опосередковано володіє навіть меншою часткою – 36%.

У переліку пов’язаних осіб телеканалу “Інтер” вказані інші телеканали, власниками яких є Дмитро Фірташ і Валерій Хорошковський: ТОВ “Телестудія “Служба інформації” (НТН), ТОВ “ТРО “Мульті медіа сервіс” (К1), ТОВ “Телеканал “Мега”, ТОВ “Телеканал К2”, ТОВ “Музичне телебачення” (Zoom), ТОВ “ТРК “Музика ТВ” (“Піксель”), ТОВ “ТРК “Кіно ТВ” (Enter Film), ТОВ “Видавництво “Чистий прибуток” (Euronews), а також продакшни телеканалу “Інтер” ТОВ “07 продакшн” (виробляє документальні фільми) і ТОВ “Національні інформаційні системи” (виробляє інформаційно-аналітичні програми).

У переліку пов’язаних осіб телеканалу “Інтер” вказані члени родин Валерія Хорошковського та Дмитра Фірташа. Дружина і двоє дітей Фірташа є громадянами Російської Федерації. Дружина та діти Хорошковського мешкають у Великій Британії.

Нагадаємо, до розкриття “Інтером” у березні 2016 року інформації про свою медіавласність, вважалося, що в нього лише два власники: Дмитро Фірташ (мажоритарій) та Сергій Льовочкін (міноритарій). Адже канал раніше повідомляв, що 1 лютого 2013 року компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. 7 лютого того ж року стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа і йому належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited.

У березні 2016 року “Інтер” оприлюднив структуру власності, згідно з якою кінцевим бенефіціарним власником каналу станом на 31 грудня 2015 року був Дмитро Фірташ, власниками істотної участі – Валерій Хорошковський, Сергій Льовочкін та Світлана Плужнікова.

Нагадаємо, в січні 2015 року Генеральна прокуратура України за зверненням народного депутата з “Блоку Петра Порошенка” Сергія Лещенка почала кримінальне провадження щодо можливої підробки підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні телеканалу “Інтер” у 2009 році.

За офіційною інформацією, Ігор Плужніков володів 71% акцій телеканалу “Інтер”. Незабаром 61% був проданий удовою Плужнікова Світланою компанії Валерія Хорошковського. Згідно з розслідуванням Мустафи Найєма та Сергія Лещенка в “Українській правді”, угода про продаж каналу відбулася 19 квітня 2005 року, а активні дії зі зміни власності “Інтера” збіглись із раптовою хворобою і смертю Плужнікова. Політики, зокрема Володимир Сівкович і Володимир Нечипорук, звертались до СБУ та Генпрокуратури з вимогою розслідувати обставини смерті Плужнікова, пов'язуючи його смерть із начебто невдалою угодою з продажу контрольного пакету акцій “Інтера”.

Liked the article?
Help us be even more cool!