ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зі “Страни.ua” звільнилася спецкор Валерія Івашкіна, розповівши про помилку

21.09.2018, 11:53
Фото - скріншот з відео Страна.ua з Youtube

21 вересня спецкореспондентка Валерія Івашкіна звільнилася з інтернет-видання “Страна.ua”. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

Валерія пропрацювала у виданні два роки. За її словами тоді, у 2016 році, журналісти видання “були серед небагатьох, хто дав мені можливість озвучити свою позицію і прокоментувати нападки”.

“Відтоді у мене накопичувалися питання, на які я не знаходила відповіді. Тому я просто від них закривалася. Але більше не хочу. Контекст завжди має значення. Фінансування, акценти, відбір тем. Якщо твої внутрішні протиріччя ростуть з кожним днем ​​– немає сенсу закривати на них очі. Журналістика – це опис реальності, а не її конструювання. Особливо коли від цього залежать чужі долі, як у випадку матеріалу про Сенцова”, – написала вона.

Івашкіна повідомила, що новина про те, що Олегу в Криму нібито привозили вибухівку, “була підписана її ім'ям”.

“І в публічній площині я відстоювала позицію редакції. Я зробила помилку. Не можна розчиняти особисту позицію в редакційній. У моїй Україні є проблеми, з якими я не буду миритися, але це хвороби росту. Їх не потрібно применшувати, але і перебільшувати їх не варто. І вже точно не варто укладати мир ціною капітуляції. Я не знаю, що на мене чекає завтра. Але це буде моє завтра. Вільне від того вантажу, який на мене тиснув”, – пояснила журналістка.

Як пише видання, в архіві “Страни.ua” останній підписаний Валерію Івашкіною матеріал вийшов 17 липня, а передостанній – 28 червня. Це саме та публікація, яку журналістка згадує в дописі: “Один из тех предметов перевозил я”. Военный в Киеве сделал заявление о деле Сенцова”.

Нагадаємо, в липні двоюрідна сестра сестра українського політв'язня в Росії Олега Сенцова закликала бойкотувати видання “Страна.ua” та канали “112 Україна”, “Інтер” та NewsOne через їхню участь “в інформаційні війні на боці ворога”. Наталія Каплан додала, що раніше видання “Страна.ua”, на її думку, “оприлюднило коментар хворої людини як факт”.

Liked the article?
Help us be even more cool!