ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зі шпальт чернівецької газети настоятель церкви закликає не "віддавати дітей на смерть"

26.01.2015, 10:41

В чернівецькій румуномовній газеті “Libertatea Cuvantului” 22 січня 2015 року вийшла частина проповіді настоятеля Свято-Вознесенського Банченського монастиря Михайла Жара, в якій він закликає “не віддавати дітей на смерть”, а керівників держави називає “сатаністами”. Стаття розміщена на сторінці, де йдеться про нову хвилю мобілізації та світлини з перекриття доріг проти мобілізації. Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

“Я вас не благословляю на війну. Ми призиваємо вас до миру. Є близько 10 000 вбитих солдатів, про яких навіть їх матері не знають, що їх більше немає в живих. Я не займаюся політикою, але мені боляче, так як це не війна проти ворога, це війна між своїми”, - йдеться в заяві настоятеля. “Коли прокляті захищають Сполучені Штати, то вони хочуть бачити, як православні вбивають один одного, як стріляють один в одного, а самі в цей час п’ють, їдять і веселяться, радіють крові, яка проливається на священній землі”, - передруковує слова настоятеля газета.

Про керівників держави Михайло Жар сказав, що “їм більше нічого не треба, крім пролитої крові, від якої вони отримують задоволення. Сатаністи! Вони є слугами сатани!”.

Як зауважує кореспондент ІМІ, проповідь Михайло Жар зробив ще 27 липня 2014 року, коли в Чернівецькій області відбувались перекриття доріг (особливо в румуномовних селах області). Однак в газеті точної дати проголошення проповіді не вказано, сказано лишень, що це частина давнішої проповіді.

Нагадаємо, під час президентських виборів 2004 року, тодішня опозиція заявляла про те, що настоятель Жар погрожує війною у разі перемоги Віктора Ющенка.  

 

Liked the article?
Help us be even more cool!