ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Життя на межі": вийшов трейлер нової стрічки про війну РФ проти України

28.02.2023, 11:26

Вийшов трейлер фільму "Життя на межі" – першого фільму, який охоплює період російсько-української війни від 2014 року до сьогодні. 16 березня стрічка виходить у всеукраїнський прокат, повідомляє Громадське радіо, яке є одним з інформаційних партнерів стрічки.

Автори фільму – українські ветерани: режисер Павло Пелешок та продюсер Юрко Іванишин. Їхній попередній фільм "Зима у вогні" 2016-го був номінований на "Оскар" як "Найкращий документальний повнометражний фільм".

"Життя на межі" – фільм про становлення й розвиток українського спротиву від подій Революції Гідності до повномасштабної війни Росії проти України. Стрічка показує, як після міжнародного успіху фільму "Зима у вогні" Павло та Юрко прямо з окопів вирушають до Лос-Анджелеса на церемонію "Оскар". Бувши на війні з 2014 року, одразу після Революції Гідності, коли в Україні зародився рух спротиву, впродовж років ветерани боронять Україну від російської агресії та продовжують знімати свою реальність, таку далеку для іншого світу", – йдеться в пресрелізі.

Як розповідають творці фільму, з уламків спогадів та власного кіноархіву ветерани Павло та Юрко збирають мозаїку причин та наслідків, з яких складається сьогоднішня російсько-українська війна – від кінця 2013 року до сьогодні. Автори пішли добровольцями на фронт, побували в гарячих точках Донбасу. І весь цей час продовжували творити, щоб показати світові правду про жахливу війну, яка стала можлива у XXI столітті.

Світова прем’єра стрічки "Життя на межі" відбулася наприкінці минулого року в Берліні, в легендарному кінотеатрі Delphi Filmpalast am Zoo. У грудні 2022-го фільм показали й у Києві. Із 16 березня перший документальний фільм про зародження українського спротиву можна буде подивитись у кінотеатрах по всій країні.

Як повідомляв ІМІ, номінований на "Оскар" фільм "Будинок зі скалок" про дитбудинок в Україні вийде в прокат 9 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!