ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житомирська газета "20 хвилин" виграла апеляцію у депутата облради

12.02.2021, 15:43

Житомирський апеляційний суд виніс рішення на користь газети “20 хвилин” у справі проти депутата обласної ради Віктора Развадовського, повідомляє “20 хвилин”.

Представники газети “20 хвилин” (видавець – приватне підприємство “Медіа Ресурс”) оскаржували рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 9 жовтня 2020 року, який виніс рішення у справі про захист честі, гідності і ділової репутації та відшкодування моральної шкоди на користь Віктора Развадовського.

Раніше Віктор Развадовський подав до суду на газету “20 хвилин” через матеріал “Які порушення закону виявлено під час перевірки декларації Віктора Развадовського за 2016 рік”. Як пише видання, у публікації аналізувався зміст рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 31 травня 2019 року №1554, яким затверджено результати проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік, поданої Развадовським Віктором Йосиповичем, народним депутатом України VIII скликання.

У апеляційній скарзі представники “20 хвилин” зазначили, що у вищевказаній публікації газета “опублікувала те, що вже було загальновідомим про Віктора Развадовського задовго до оспорюваної публікації і було опубліковано в продовження політичної дискусії те, що було розміщено на шпальтах різних газет та на порталах інтернет-видань”.

Під час засідання адвокатки Віктора Развадовського наголошували, що через публікацію в газеті “20 хвилин” Віктор Развадовський програв виборчий процес, та що газета надала недостовірну інформацію про депутата для маніпулювання свідомістю громадян під час виборчого процесу.

Адвокатка “Медіа Ресурс” спростувала цю інформацію, зазначивши, що у газеті йшлося про діяльність Віктора Развадовського як кандидата у народні депутати з використанням перевірки його декларації, що опублікована на сайті НАЗК.

Апеляційний суд погодився з доводами представників газети “20 хвилин” і 9 лютого відмінив у повному обсязі рішення суду першої інстанції, а також виніс нове рішення на користь ПП “Медіа Ресурс”. Видання нагадало, що у грудні 2020 року, незважаючи на те, що рішення Житомирського районного суду не набрало чинності, а ПП “Медіа ресурс” подало апеляційну скаргу, газеті “20 хвилин” було заблоковано рахунки, що негативно вплинуло на видавничу діяльність підприємства. 

Під час судових дебатів сторона позивача звернулася до суддів з проханням відмовити у задоволенні апеляційної скарги, а рішення суду першої інстанції залишити без змін. Проте суд це прохання не задовольнив і виніс рішення на користь ПП “Медіа Ресурс”.

“Апеляційну скаргу приватного підприємства “Медіа Ресурс” задовольнити. Скасувати рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 9 жовтня 2020 року і ухвалити нове судове рішення про відмову у задоволенні позову. Компенсувати ПП ”Медіа ресурс” судовий збір у розмірі 5675,50 грн за кошт держави, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України”, – виголосила вирок суддя Ольга Микитюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!