ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жителю Бердичева повідомили підозру за виправдання війни та антиукраїнські тексти

20.07.2022, 13:23
Фото – zhit.gp.gov.ua
Фото – zhit.gp.gov.ua

Правоохоронці повідомили про підозру жителю Бердичева (Житомирська область), який виправдовував збройну агресію рф та поширював у забороненій соцмережі тексти антиукраїнського змісту.

Про це повідомила Житомирська обласна прокуратура.

За даними слідства, уродженець Білорусі, житель Бердичева, створив у забороненій соцмережі акаунт під своїм прізвищем та систематично з березня до травня 2022 року поширював тексти антиукраїнського змісту з посиланням на першоджерела. 

“У поширених текстах виправдовувалася збройна агресія рф, визнавалася правомірною тимчасова окупація частини територій України, возвеличувалися військовослужбовці країни-агресора. Натомість стверджувалося, що злочини проти мирних жителів скоюють українські військові, а Київ ніхто ніколи не бомбив. Також тиражувалися фейки про загибель дітей у псевдореспубліках “ДНР” і “ЛНР” від нібито обстрілів українських військових”, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваний схвалював публікації, у яких пропонувалося вибудувати “забор вокруг Галіції, устроїть там рєзєрвацію для бандеровцев”. У розміщених текстах висловлювався захист на адресу трьох відомих путінських телепропагандистів, а також розміщених на військовій техніці окупантів Z-символів тощо.

Чоловіку повідомлено про підозру в поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які вчиняли таку збройну агресію, розпочату у 2014 році. А саме представників збройних формувань рф та представників підконтрольних їй самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Liked the article?
Help us be even more cool!