ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жителя окупованого Криму засудили до півтора року колонії за повторну "дискредитацію" армії РФ

03.11.2023, 14:51

Підконтрольний Росії "міський суд Феодосії" в окупованому Криму засудив місцевого жителя Олега Валєєва до півтора року колонії-поселення в справі про повторну "дискредитацію" російської армії (ч. 1 ст. 280.3 КК РФ). Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайт "суду".

Також йому на три роки заборонили адмініструвати сайти.

За версією "суду", в березні 2023 року Валєєв написав у групі в російській соцмережі "ВКонтакте" та чаті Heil Satana повідомлення, в яких "висміяв сучасне оснащення Збройних сил Російської Федерації військовою технікою" і негативно висловився про участь Росії у війні проти України. Як стверджується, Валєєв визнав свою провину.

Справу про повторну "дискредитацію" щодо Валєєва порушили, оскільки в грудні 2022 року він притягувався до відповідальності за аналогічною адміністративною статтею (ст. 20.3.3 КпАП). Тоді той же суд оштрафував чоловіка на 30 тисяч рублів через повідомлення в публічному телеграм-чаті.

Це другий вирок у справі про повторну "дискредитацію" в Криму за останній тиждень. 30 жовтня Сімферопольський районний суд засудив місцевого жителя Данила Серьогіна до року та шести місяців колонії-поселення.

Liked the article?
Help us be even more cool!