ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жительку Полтавщини засудили до двох років умовно за підтримку РФ в однокласниках

08.03.2024, 18:00
Надія Кучер

Кобеляцький районний суд Полтавської області призначив п’ять років ув'язнення і звільнив від відбування покарання з іспитовим строком на два роки місцеву мешканку, яка заперечувала війну РФ проти України в соцмережі “Однокласники”.

Таке рішення суд  ухвалив 19 лютого, йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Як ідеться в ухвалі суду, у вересні 2022 року жінка поширила на сторінку спільноти публікацію, в якій заперечувала збройну агресію Росії проти України. У жовтні повторно опублікувала російську новину. 

“В ходе СВО на территории Украины погиб спецназовец из Красноармейска. ОСОБА_7 было 34 года Об этом сообщает администрация Красноармейского района”, – йдеться в першій публікації, яку поширила засуджена в однокласниках.

За ці публікації жінку судили за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (“Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників”).

Цьогоріч, у лютому, жителька Полтавщини визнала свою провину. Угоду між нею та правоохоронцями затвердив суд. 

Їй присудили пʼять років в'язниці без конфіскації майна. Жінці призначили іспитовий строк на два роки та стягнули 7,5 тисяч гривень за експертизи. 

Вона повинна періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти цей орган про зміну місця проживання, роботи, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Liked the article?
Help us be even more cool!