ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жительку Кременчука, яка поширила у фейсбуці відео пересування ЗСУ, покарали умовно

Фото – СБУ / Полтавщина
Фото – СБУ / Полтавщина

Суд у Кременчуку (Полтавська область) призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі умовно зі звільненням на іспитовий строк один рік громадянці, яка в соцмережі поширила відео про переміщення озброєння Збройних сил України.

Таке рішення 11 вересня ухвалив Автозаводський районний суд міста Кременчука, повідомляє “Полтавщина”.

Підсудна отримала умовний термін, оскільки уклала угоду з прокурором про визнання винуватості, яку затвердив суд.

Також на підставі спецконфіскації жінці не повернули смартфон Redmi 9, на який вона знімала відео напрямку техніки, та вилучили гаджет у власність держави. 

Засуджена після початку російського повномасштабного вторгнення переїхала на Полтавщину з Харківської області. Підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення озброєння їй оголошували слідчі обласного управління СБУ.

З матеріалів справи відомо, що 19 травня цього року на перехресті проспекту Свободи та вулиці Київська в Кременчуці підсудна зняла відео тривалістю у 21 секунду про пересування озброєння для зенітників ЗСУ. Це відео вона публічно поширила в соцмережі Facebook та надіслала через додаток Messenger своїй подрузі.

Через осуд користувачів Facebook жінка видалила відео менш ніж за годину після публікації. Проте його встигли переглянути понад пів тисячі користувачів соцмережі.

Нагадаємо, поширення інформації про переміщення озброєння територією України, яку не публікували на відкритих офіційних ресурсах Генерального штабу ЗСУ, Міністерства оборони, Головного управління розвідки чи Служби безпеки України або в офіційних джерелах країн-партнерів, кваліфікується як правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 114-2 Кримінального кодексу України, вчинене в умовах воєнного стану.

Liked the article?
Help us be even more cool!