ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жителі Литви отримали фейкові листи про те, що їх відправлять воювати в Україну

24.04.2023, 11:15
Фото – KAM nuotr
Фото – KAM nuotr

Жителі Литви отримали на пошту фейкові листи від імені міністерства оборони Литви. У них зазначається, що литовське населення нібито вербують до тристоронньої литовсько-польсько-української бригади ім. Великого гетьмана Костянтина Острозького, повідомила пресслужба міністерства, передає LRT.

"Зловмисники використовують для поширення цієї інформації спеціально створений домен kariuomene[.]com, вони розсилають листи, у яких вказують, що відбувається заклик громадян Литви до армії, а після служби їх пошлють воювати в Україну", – йдеться в повідомленні міністерства.

Відомство спростовує інформацію, що поширюється, і закликає жителів країни бути пильними.

У міноборони також наголосили, що громадян Литви на службу до тристоронньої литовсько-польсько-української бригади ім. Великого гетьмана Костянтина Острозького не закликають, ця міжнародна бригада діє за окремим мандатом.

За даними відомства, останнім часом дезінформацію про тристоронню литовсько-польсько-українську бригаду поширювали пропагандисти на російських порталах, схожі листи також отримували жителі Польщі.

Нагадаємо, у грудні 2022 року в Німеччині розсилали листи нібито від імені генерального консульства України в Дюссельдорфі з пропозицією за грошову винагороду долучитися до іноземного легіону в Україні. Тоді речник МЗС України Олег Ніколенко наголосив, що зазначені листи є підробкою і жодних таких повідомлень українська консульська установа не надсилала. 

Liked the article?
Help us be even more cool!