ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житель "Придністров'я", арештований за підтримку України, здійснив спробу самогубства - правозахисники

28.11.2022, 16:45
Фото - Главком
Фото - Главком

У ніч з 25 на 26 листопада житель окупованого Придністров'я Віктор Плешканов, якого "придністровські" спецслужби арештували за підтримку України, начебто здійснив спробу самогубства, перебуваючи у тираспольському СІЗО.

Про спробу самогубства повідомила в соцмережах дружина Плешканова. Пізніше цю інформацію підтвердили тираспольські активісти та правозахисники з Кишинева, пише "Главком".

Дружина Плешканова Оксана Лопушняк повідомила, що чоловік порізав собі вени. При цьому жінка зазначила: наразі невідомо, у якому стані він зараз. Лопушняк також уточнила, що у Плешканова була депресія і щодо цього вона інформувала представників так званої влади.

Так званий суд "ПМР" засудив 58-річного чоловіка до трьох років і двох місяців позбавлення волі через звинувачення у "закликах до екстремізму". Насправді чоловік написав пост на своїй сторінці у Facebook: "Слава Україні. Смерть ПМР", а в Інтернеті поширювалися фотографії, де Плешканов вивісив прапор України на балконі своєї квартири.

Плешканов є громадським активістом з окупованого Придністров'я. Після російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року він критикував зловживання російської армії, у тому числі незаконність її дислокації в Придністровському регіоні. Плешканова заарештували чотири місяці тому.

Liked the article?
Help us be even more cool!